""
""

PARNI VALJAK PREGAZIO ZVEZDU: Partizan slavi 12. uzastopnu titulu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.13. | 23:00

Crno-bela mašinerija nije posuštala ni tokom drugih 20 minuta i bez većih problema uspela da ostvari verovatno i najslađu pobedu – na protivničkom terenu - 68:52

Gotovo je! Partizan je 12. put uzastopno osvojio titulu šampiona države! I to na kakav način! Od samog starta utakmice izabranici Duška Vujoševića diktirali su svoj tempo, imali više od igre, kontrolisali svaki segment, dominirali u potpunosti i na kraju zasluženo slavili ogromnu pobedu na “neprijateljskom“ terenu - 68:52. Istina, pobedi crno-belih kumovala je i neverovatno loša i krajnje očajna šuterska partija svih košarkaša Crvene zvezde, koja nije uspela da pogodi nijedan značajniji šut u nekim veoma bitnim momentima. Iako su crveno-beli uspeli da unesu malu neizvesnost polovinom poslednje deonice, to nije omelo igrače Partizana da stignu do pobede.

Neobična scena pred sam start drugog poluvremena. Košarkaši Crvene zvezde nisu otišli do koša da se zagrevaju, već do najvatrenijih Delija, koji su imali samo jednu poruku: "Hoćemo pobedu!"

Izabrane vesti

Međutim, ni to nije pomoglo Rakočeviću, Savoviću i drugovima da se probude i zaigraju bolje. Lučić je odmah na početku drugog poluvremena vezao osam pogođenih poena (jednu trojku, tri bacanja i jedan šut uz faul), a Partizan je u tim trenucima imao 19 poena prednosti – 42:23.

Interesantno, Zvezda ponovo nije imala odgovor... Nikakav! Promašaji su se ređali kao na traci (0/13 za tri, 5/17 za dva, 13/20 za jedan) je bio učinak crveno-belih posle 24 minuta igre, što je bilo više nego očajno... S druge strane Partizan je celu situaciju maksimalno iskoristio (5/6 za tri, 9/19 za dva, 11/15 za jedan), a razlika je iz minuta u minut samo rasla. Takođe, 26 skokova Partizana, naspram samo 14 Zvezde u tim trenucima dovoljno je govorilo o stanju na terenu.

Polovinom treće četvrtine Grobari su već počeli da slave, zapalivši dve baklje, uz neprestanu pesmu, koja i dalje nadjačavala podršku domaćih navijača.

Situacija se nije bitnije menjala ni u narednih nekoliko minuta. Partizan je lagan tabao put ka 12. uzastopnoj tituli, a Zvezda ništa nije mogla da pogodi. Prvu trojku na meču, posle čak 16 promašaja (!) ubacio je Radivojević, za rezultat 50:29. Dok su igrači Zvezde vodili krajnje mučnu borbu na parketu, navijači su laganom pesmom vodili neku svoju borbu, a na drugoj strani Grobari su bili u potpunom transu.

Polovinom deonice Zvezda je uspela da se vrati koliko-toliko u igru posle dve uzastopne trojke i dva bacanja Nelsona (57:45), ali i dalje je prednost večitog rivala bila ogromna. Dejan Radonjić naredio je svojim izabranicima da igraju presing po celom terenu, a u žaru konsantnog komentarisanja, strateg crveno-belih zaradio je i novu tehničku grešku. Oba bacanja iskoristio je Lučić, a potom je Bogdanović napravio faul u napadu, što je dalo neku novu nadu Delijama.

Konstantno su na parket uletali raznorazni sitni predmeti, pa su redari bukvalno svakih 20-ak sekundi ulazili na teren kako bi raščistili nered.

I pored velike prednosti, Vujošević je trenirao strogoću. Tokom jednog prekida igre Bogdanović je nešto odgovorio iskusnom strategu, koji mu je davao savete za nastavak igre, a ovaj ga je istog momenta izbacio iz igre i poslao na "hlađenje".

Partizan je dva minuta pre kraja utakmice imao 11 poena prednosti (62:51), a pored činjenice da je Zvezda uspela da smanji prednost bilo je jasno da crveno-beli nemaju snagu da naprave senzaciju.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 52:68
/11:15, 10:19, 12:16, 19:18/
Hala Pionir,  
Gledalaca: 6.500,
Sudije: Belošević, Maričić, Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Đokić, Subotić 6, Rakočević 10, Mitrović, Lazić, Simonović, Milovanović, Savović 5, Katić 11, Radivojević 3, Nelson 12, Skot 5.

PARTIZAN: Andrić, Lovernj 15, Milutinov 1, Vesterman 3, Gordić 2, Lučić 14, Milosavljević 10, Bogdanović 17, Gagić 2, Musli 1, Đekić, Bertans 3.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bogdan BogdanovićFK Crvena zvezdaDemarkus NelsonIgor RakočevićKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaška SuperligaFK Partizanplej-ofSrbijaVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara