""
""

Partizan deli lekcije Poljacima: Kakav povratak Balažica, Božinov opet, ali je Šaranov super branio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.16. | 12:51

Crno-beli rezultatski ubedljivi protiv Lehije iz Gdanjska, međutim, ispoljili dosta problema u organizaciji igre

Pljušte trojke u Poljskoj. Posle pobede nad tamošnjim trećeligašem Pogonom iz Lebroka, Partizan je istom merom isprašio i petoplasirani timom Ekstraklase, Lehiju iz Gdanjska. Crno-beli su u trećoj kontrolnoj utakmici slavili drugi put, pokazavši da hvataju zalet pred početak kvalifikacija za Ligi Evrope - 3:0 (2:0).

U mestu Gnevino, koje je skoro dve sedmice baza crno-belih, ekipa Ivana Tomića je slavila iako je ispoljila mnogo više problema u organizaciji igre nego na prethodnom duelu, što je i očekivano s obzorom na jačinu tima. Ako su teško razvijali napade i teško ulazili u šanse onda bi stručni štab srpskog osvajača kupa morao da bude zadovoljan realizacijom, pošto su maltene sve prilike pretvorene u pogotke Gregora Balažica i Valerija Božinova u prvom, te Dušana Vlahovića u drugom delu.

Izabrane vesti

Partizan je, bez pomoći rovitog Nikole Đurđića, igrao u formaciji 4-2-3-1, koristeći Valerija Božinova na mestu centarfora, dok su Marko Janković i Nemanja Mihajlović sa boka i Miroslav Radović u centrali imali zadatak da pripreme šanse i stvore višak za svoj tim. S obzirom da je Lehija igrala tvrdo i u prvih 20-25 minuta bila bolji rival, tako nešto nije bilo moguće, između ostalog i zbog činjenice da je poljski sastav, za koji brani Vanja Milinković Savić, a u vezi igraju Miloš Krasić i Aleksandar Kovačević, bio opasniji u tom delu igre.

Ni Lehija nije mogla do završnice. Čak i kad bi došla u šansu osujetio ju je Bojan Šaranov, koji je odbranio udarac Portuigalcu Flaviju Paišau, dok je njegov brat blizanac Marko Paišao, takođe, povremeno primoravao Goguu i Balažica da intervenišu.

A onda su Poljaci pali iz prekida. Nemanja Mihajlović je slobodnog udarca centrirao u kazneni prostor, da bi Gregor Balažic pogotokom glavom savladao Vanju Milinkovića Savića i na pravi način krunisao povratak na teren, posle  dugotrajnog odsustva zbog povrede.

Vođstvo je stimulativno delovalo na igrače Partizana, koji su od tog trenutka delovali agresivnije, uspevali da povežu linije time i demonstriraju igru kraktih pasova, pa je Marko Janković, inače, zapažen po desnoj strani, proturio loptu do Valerija Božinova, a bugarski napadač drugim golom na pripremama pokazao da ulazi u formu.

Ritam utakmice promenio se početkom drugog poluvremena u korist Poljaka. Tome je kumovala odluka trenera Lehije da u 46. minutu promeni svih 11 igrača, pa su sveži i odmorniji domaćini ponovo bili rival koji kreira šanse, ali ih je, kao u prvom delu, osujetio Bojan Šaranov, ukortivši udarac Letnjovskog.

Pošto je i Ivan Tomić promenio ceo tim, samo po isteku sata vremena, bilo je očekivano da crno-beli preuzmu inicijativu. Koristeći visok presing uspevali su lako da osvoje loptu, a preko brzih Đuričkovića i Golubovića prete po krilu, imali su šansu i preko raspoloženog Saše Marjanovića, da bi konačan rezultat postavili u 68. minutu.

Posle akcije Nebojše Kosovića i Petra Đuričkovića Dušan Vlahović je elegantno matirao golmana Lehije i na taj način nagovestio da na njega može da se računa u sledećoj sezoni.

Partizan večeras od 18 časova igra četvrtu kontolnu utakmicu tokom priprema u Poljskoj. Rival će mu biti tamošnji drugoligaš Druteksa iz Bitovije, dok je generalna proba zakazana za 6. jul protiv rumunskog Vitorula.

----------------------------------------------------------------------

PARTIZAN - LEHIJA 3:0 (2:0)
/Balažic 30, Božinov 35, Vlahović 68/

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Gogua, Balažic, Bogosavac - Everton, Brašanac - Janković, Radović, Mihajlović - Božinov. Od 60 minuta: Jovičić - Bandalovski, M. Stevanović, Jevtović, Miletić - Kosović, Lukić - Đuričković Marjanović, Golubović - Vlahović.

LEHIJA: Vanja Milinković Savić - Janičik, Maloka, Vojtkovjak, Haraslin - Kovačević, Črapek, Krasić, M. Paišao, Mila - F. Paišao. U drugom poluvremenu igrali su: Podlesnji, Stolarski, Geršon, Fereira, Kalahur, Letnjovski, Macjeržinski, Makovski, Črzanovski, Črapek, Buksa, Džvigala, Kobijlanski, Pavlovski

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanGregor BalažicDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara