""
""

Partizan gazi ka odbrani titule, Zvezda “ni vola da ubode“!

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.13. | 21:55

Očajan procenat šuta domaćina posle prvih 20 minuta daje izabranicima Duška Vujoševića ogromnu šansu da na “neprijateljskoj“ teritoriji osvoji 12. uzastopnu šampionsku titulu - 34:21. Problem za goste predstavlja povreda Davisa Bertansa, kojem je "klecnulo" koleno prilikom jednog napada i pitanje je da li će se uopšte vraćati na parket

Prvi i verovatno najveći utisak posle 20 minuta četvrte utakmice finalne serije plej-ofa je da košarkaši Crvene zvezde ne mogu “vola da ubodu“, što su izabranici Duška Vujoševića maksimalno iskoristili i na veliki odmor otišli sa prednošću od 13 poena razlike - 34:21. Tokom prvog poluvremena Zvezda nije pogodila nijedan šut za tri poena, dok su igrači Partizana ubacili četiri. Gosti su potpuno dominirali u svim segmentima igre, a posebno se izdvojio Bogdan Bogdanović, koji je u prvom periodu igre imao perfektan učinak i 12 poena. Na drugoj strani Rakočević je ubacio deset poena, uz veliki nešto lošiji procenat šuta.

Oba tima su veoma jako započela utakmicu. Ipak, posle startnih poena Rakočevića usledila je serija promašaja crveno-belih. Prvo je Savović imao dva promašaja van linije 6.75, a potom i promašen zicer. Dejan Radonjić je odmah reagovao uvođenjem Raška Katića, međutim, to nije mnogo promenilo stvari na terenu, jer su onda usledeli promašaji Rakočevića, Subotića i Nelsona, a domaćin je već na početku utakmice imao 0/5 za tri i 0/3 sa linije slobodnih bacanja.

Izabrane vesti

Sudije na samom startu meča nisu pustile oštriju igru, zbog čega su gosti upali u prvi problem, pošto je posle svega pet minuta Đorđe Gagić zaradio tri lične greške. Duško Vujošević je na prepoznatljiv način pokušao da sugeriše sudijama da malo “smanje doživljaj“, u isto vreme je stigao odgovor i sa klupe domaćina, a oba trenera su zbog toga dobila tehničke greške. Posle toga Vujošević je počeo da izaziva sve prisutne kada je uzeo peškir i prišao kameri koja je bila kod klupe Partizana – i prekrio je!

Uvidevši da crveno-beli imaju izuzetno loš procenat šuta, strateg crno-beli je od svojih pulena odmah zahtevao da igraju zonu 2-3, koja je urodila plodom. Posle početnih 2:0 za domaćina, usledila je serija 6:0 crno-belih, a led je konačno probio Rakočević poenima sa linije slobodnih bacanja. Međutim, na drugoj strani, Milosavljević, Gagić i Lovernj doveli su Partizan u vođstvo rezultatom 13:9, a onda je usledio i veoma težak poen Bogdanovića za 15:11 na samom kraju prve deonice.  

Zvezda je sa lošim šutem nastavila i u drugoj deonici – 2/6 za dva, 0/7 za tri i 7/12 za jedan, dok je Partizan to maksimalno koristio i gradio prednost na lošoj šuterskoj večeri protivnika. Bogdanović je odmah smestio dve trojke za prvu dvocifrenu prednost (21:11) i tako zapalio oko 500 Grobara.

Mali šou Bogdanovića se nastavio posle dva pogođena bacanja, a njemu se pridružio Bertans novom trojkom. Rezultat je bio 26:11, a odgovora Zvezde nigde. Čak ni ziceri nisu ulazili, kao da je koš bio začaran...

Slično stanje bilo je i na tribinama dvorane Pionir – Grobari su u pojedinim trenucima nadjačali ogroman broj Delija, a imali su i razlog da budu zadovoljni. Prve poene u drugoj četvrtini, posle tri minuta igre, postigao je Katić, ali je uspeo da pogodi samo jedno bacanje.

Domaćin, odnosno Rakočević je konačno počeo da ubacuje šuteve. Vezavši četiri poena Zvezda je uspela da smanji prednost rivala na 13 razlika (29:16), ali je i dalje bilo daleko od planiranog.

Gosti su minut i po pre kraja prvog poluvremena morali da se suoče sa novim problemom – povredom Davisa Bertansa, koji je loše doskočio prilikom jednog napada Partizana, kada mu je “klecnulo“ koleno i pitanje je da li će se uopšte vraćati na teren.

Ipak, ni do kraja prvog poluvremena situacija na terenu se nije značajno menjala. Nije bilo puno poena, a i ono što je bilo mahom je postigao Partizan. Navijači su polako gubili živce, a Gordić, Lovernj i Bogdanović nastavili su da krče put do nove titule šampiona države. Rezultat na kraju prvih 20 minuta bio je 34:21.

Bogdanović je bio najefikasniji igrač Partizana sa 12 poena, pratio ga je Lovernj sa šest, dok je na drugoj strani Rakočević ubacio deset, a Savović pet.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Bogdan BogdanovićBoris SavovićFK Crvena zvezdaDragan MilosavljevićIgor RakočevićKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaška SuperligaFK Partizanplej-ofRaško KatićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara