"Da li će da proradi Leandre Tavamba"
"Da li će da proradi Leandre Tavamba"

Partizan juri prvu pobedu u Pazaru: Đurđević možda ne igra! Knežević: Nisu baš u nekoj formi

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.17. | 11:20

Crno-beli bi se zadovoljnili i minimalnim trijumfom na tradicionalno nezgodnom gostovanju

Da li će da proradi Leandre TavambaSve stadione u Srbiji Partizan je pokorio osim onog u – Novom Pazaru! Na tom, za njih ukletom, zadnju crno-beli nikad nisu pobedili u prvenstvu. Pet puta su na njega dolazili, nekad i kao daleko veći favoriti nego pred susret poslednjeg kola osnovnog dela Superlige i najbolje što su uspeli da izvuku je bio remi.

Doduše, ekipa iz Humske ima jedan trijumf u gradu na Jošanici (2011. godine), ali u Kupu Srbije, pa bi još jedan, danas od 17.00 (TV Arenasport 1) značio zdržavanje priključka sa Crvenom zvezdom pred početak plej-ofa i dobru atmosferu uoči 154. večitog derbija, narednog ponedeljka na Marakani.

Izabrane vesti

Tim Marka Nikolića igra loše u poslednje dve vreme, tek preokretima je slomio otpor Voždovca u kupu i Radnika u prvenstvu (po 2:1), od prethodnog derbija sa Zvezdom je u seriji od šest slavlja i zato valja očekivati još jedan, bez obzira na negativnu tradiciju u Raškoj. Partizan je na prethodna tri gostovanja davao po dva gola (u Lučanima, Nišu i na Voždovcu), svaki put su strelci bili Đurđević i Leonardo i oni su snaga koja daje Grobarima nadu da će se obradovati osvajanju još tri boda. S druge strane, zebnju među navijače unela je informacija Sportskog žurnala da je Uroš Đurđević osetio bol u predelu zgloba i da je njegovo učešće na današnjoj utakmici neizvesno.

MOZZART kvote --->>> Novi Pazar - Partizan 1 (14,00), X (5,70), 2 (1,20)

A izvesno je da će odbrana pretrpeti prinudne promene, Miroslav Vulićević i Nemanja Miletić pauziraju zbog žutih kartona (biće spremni za derbi), a menjaće ih Milan Radin (desno) i Mohamed el Monir (levo).
Bitno je samo da Partizan pobedi, nije važno kojim rezultatom. Ne mora ubedljivo, dovoljan je i minimalac. Na prethodna dva meča primili smo dva gola, ali nema razloga za brigu. Daćemo sve od sebe da mreža u Novom Pazaru ostane netaknuta”, rekao je štoper Parnog valjka Nikola Milenković za Žurnal.

Srđa KneževićNovi Pazar je u minula dva kola pretrpeo poraze bez datog gola (Napred 0:1, Bačka 0:1), kod kuće igra neefikasne mečeve, pre trijumfa nad Radnikom (1:0) nije dao gol tri vezana susreta i logika, uprkos tradiciji, nameće mu još jedan neuspeh. Mada, domaćini se nadaju pozitivnom epilogu, posebno što su, pomalo iznenađujuće, dan uoči meča smenili trenera Nebojšu Vučićevića, pa će ekipu danas voditi Saudin Huseinović.
Mi nismo, a nije ni Partizan u sjajnoj formi. Njima igraju samo tri boda, nama je svaki važan. Znamo da žele da u derbi uđu neokrnjeni, ali to nas ne zanima. Imao sam devet godina kad sam prvi put registrovan za crno-bele, to je bio i biće moj klub, ali kad god sam se nalazio na suprotnoj strani nije bilo sentimentalnosti”, rekao je za Žurnal, Srđa Knežević, štoper Novog Pazara, koji sa Partizanom ima tri titule i dva kupa.

Grobari na jednom od prethodnih gostovanja u Novom PazaruZa navijače Partizana obezbeđen je kontigent od 150 ulaznica, uz napomenu da će Grobari biti smešteni u posebnom odeljku na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Novom Pazaru. Za sva ostala mesta na tribinama cela ulaznica je identična - 300 dinara.

PROJEKTOVANI SASTAVI

NOVI PAZAR - PARTIZAN, 17.00

Novi Pazar
Gradski stadion
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

NOVI PAZAR: Budaković - Vasilić, Ignjatović, Knežević, Marić - Pantelić, Mutavdžić - Vusljanin, Sinđić, Milojević - Marković.

PARTIZAN: Kljajić - Radin, Milenković, Ostojić, El Monir - Jevtović, Everton, Janković, Leonardo - Tavamba, Đurđević (Jovanović).

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

KI 2 1,20

UG 0-2 1,85

* kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

NOVI PAZAR

Voždovac (D) 0:1             
Radnički Niš (G) 2:2         
Radnik Sur. (D) 1:0          
Napredak (G) 0:3            
Bačka (G) 0:1     

PARTIZAN

Metalac (D) 3:0
Mladost Luč. (G) 2:0       
Voždovac (D) 4:0             
Radnički Niš (G) 2:0        
Radnik Sur. (D) 2:1          

MEĐUSOBNI SKOR

11           1              5              5              10:24

TRENUTNI PLASMAN

2. Partizan           29           22           4              3              56:16     70
15. Novi Pazar    29           5              5              19           21:50     20

SUPERLIGA SRBIJE - 30. KOLO

17.00 Crvena zvezda - Borac
17.00 Voždovac - Čukarički
17.00 Metalac - Rad
17.00 Mladost - Spartak
17.00 Napredak - Bačka
17.00 Novi Pazar - Partizan
17.00 Radnički Niš - Javor
17.00 Radnik - Vojvodina

(FOTO: Star sprot)


tagovi

Nikola MilenkovićNovi PazarFK PartizanSrbijaSrđa KneževićSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara