"Peković"
"Peković"

Partizan nije KK Nikola Peković!

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.04.16. | 08:53

“Mi imamo dobru pomoć države i dobar odnos s njima i premijerom. Država je dovela Telekom i pored NIS-a od toga smo živeli. Novac se odmah prosleđuje dalje. Nadam se da će nam država izaći u susret da Partizan ponovo stane na noge”, ističe predsednik crno-belih

PekovićNikola Peković gostovao je kod Vladana Tegeltije na SOS kanalu i pritom se dotakao mnogih tema koje interesuju navijače Partizana. Predsednik kluba govorio je o aktuelnom stanju u klubu, otplati dugova, dovođenju pojačanja, odnosu sa Aleksandrom Džikićem, sukobu Fibe i Evrolige i dovođenju novog potpredsednika.

Za početak, objasnio je  situaciju prilikom dovođenja sadašnjeg trenera. Kaže, mnogi su govorili posle Sutjeske da bi crno-beli mogli da ispadnu iz lige, ali je on znao da je to “nemoguće”.
"Napravio sam dosta razgovora sa Džiletom. Vidiš i sam kakva je situacija. Partizan je bio na dnu tabele, ali ja sam znao da Partizan nikada ne može da ispadne iz lige. To nije moguće. Vratio je psihički igrače i napravio odličan rezultat. Prezadovoljan sam. Džile je odmah potpisao na dve i po godine"

Izabrane vesti

Kako sanirati dug?
"Postoji plan, ali teško ga je sprovesti u delo. Ima duga prema svakome. Pričamo sa dosta poverilaca, naišli smo na veliko razumevanje od igrača, trenera... Shvataju kakva je situacija. Svi su odlazili u bolje klubove i znaju kako je. Jeste sada gora situacija nego što je ikada bila, ali spremni smo na dogovore da je popravimo. Ide nabolje. Radimo na budžetu za sledeću sezonu".

O odlasku Vujoševića
Mi smo odlučili da ne produžimo ugovor sa njim. Niko ne osporava njegov veliki uspeh. Dogovorili smo se da isplatimo dugovanje koje imamo prema njemu. Dogovorili smo dinamiku plaćanja. Odluka nije bila laka, ali gradili smo novi Partizan. Sa Miškom Ražnatovićem imam odličan odnos i bilo je lakše da se dogovorimo oko isplaćivanja”.

O ručku sa Čovićem
Smatrao sam da je normalno da se čelnici klubova sastanu i popričaju. Znao sam Čovića od pre i hteo sam da se upoznamo. Štitim interese Partizana i na terenu nema praštanja. Ako su interesi srpske košarke onda treba da delujemo zajedno, ali uvek ćemo braniti svoj interes”.

Peković ističe da klub ima dobar odnos sa državom te da on nije jedini koji se pita.
"Imamo dovoljno svojih problema, ne bih ulazio u to što radi Zvezda. Mi imamo dobru pomoć države i dobar odnos sa njima i premijerom. Država je dovela Telekom i pored NIS-a od toga smo živeli. Novac se odmah prosleđuje dalje. Nadam se da će nam država izaći u susret da Partizan ponovo stane na noge. Ima i dosta onih koji su privatno dali svoj novac. Partizan nije KK Nikola Peković, nije privatan klub. Normalno da sam pomogao, ali neću o sumama. Imamo dosta dobru dinamiku plaćanja".

Pojačanja u ovakvoj situaciji?
"Ako ne budemo potpisivali s novim igračima, ne možemo da funkcionišemo. To se trudimo da objasnimo svima kojima dugujemo. Jedino tako možemo da stanemo na zdrave noge. Trudimo se da oni to razumeju”.

Ostavka Berića?
"Svi znamo da je Partizan državni klub i bez nje ne može da funkcioniše. Kritika je bila osnovana, samo saopštenje je rezultat te kritike. Berić je podneo ostavku na svoju inicijativu, ali niko ni iz kluba ni iz države mu nije rekao da to uradi. On je sam odlučio. Mi smo to podržali".

Miloš Vujanić kao Berićev naslednik?
"Pričao sam sa njim, ali nećemo da žurimo sa tom odlukom. Biću tu do seprembra i neću da donosim odluku naprečac. Zbog vremenske razlike je teško. Dan napred smo razmišljali šta treba da se radi. Bili smo svakodnevno na vezi".

Povreda koja ga muči?
"Iscrpljujuča povreda za mene i psihički i fizički. Imam problemu sa tetivom koja ide uz Ahilovu tetivu. Dosta teška povreda. Videćemo kako će bol da se vrati. Teška situacija

Obračun Fibe i Evrolige?
 “Ima dosta spinovanja na u celoj ovoj priči. Mi se trudimo da predstavimo situaciju onakva kakva jeste. Namerno se stavlja Partizan u prvi plan, ali nije problem u nama. Problem je svih 12 klubova Aba lige i sporazum jedan plus tri sa Evroligom. Da nije tako, što bi onda Ks BIH suspendovao Igokeu?”, zaključio je Peković.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanNikola PekovićMiroslav BerićJadranska ligaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara