""
""

Partizan - šest, pa dva: Igra ista, napadačka! Dade ga i Suma (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.07.17. | 20:51

Uroš Đurđević „otvorio“ Javor, koji se u Humskoj predstavio u dobrom izdanju – 2:1

Klasa. Šta je Olimpijakos za Partizan, to je Partizan za Javor. Drugi nivo fudbala. Čak i ako povremeno igra u „drugoj brzini“, što se neće svideti njegovom komandantu, makar za to imao i opravdanje u iscrpljujućoj utakmici sa Grcima, prvak Srbije je rutinski odradio posao u drugom superligaškom kolu i naštelovao se za „nemoguću misiju u Atini, za četiri dana.

Izabrane vesti

Ekipa Miroslava Đukića uradila je ono što Pirejci njoj. „Otvorila“ je u ranoj fazi meča i bez obzira što se na trenutke činilo da Ivanjičani mogu da naprave problem iste sadržine kao Parni valjak moćnijem od sebe, bez previše utorška energije dopisala tri boda na konto, izbivši na čelo tabele, zahvaljujući gol-razlici još sa premijere.

Današnjih 2:1 protiv Javora su slika i prilika snage Partizana u srpskim okvirima. Iako bez dve glavne poluge iz inostranstva na sredini terena, a sa dvojicom novih igrača u odbrani, ishod je isti. Za Grobare očekivan i priželjkivan. Mada ima i onih koji će prokomentarisati da bi bilo „pune oči fudbala“ da su Leonardo da Silva Soza i Everton Luiz umesto na tribinama bili na terenu. Dok su Brazilci pozirali navijačima za selfije i praćeni ovacijama probijali se do mesta u loži, njihove kolege su povele.

Protiv Mače im je trebalo osam, a danas minutu manje, jer je u jednom od furioznih naleta s početka meča Miroslav Vulićević centrirao s desnog boka, a Uroš Đurđević status prvog strleca ekipe opravdao trećim ovosezonskim pogotkom. Glavom o zemlju, odatle pod prečku.

To što je dao gol u ranoj fazi omogućilo je domaćinu da igra mirnije. Bilo je lepih akcija, pokušaja s bokova u kojima je prednjačio Janković, raznovrsnosti iz Tavambinog arsenala, ali ne i realizacije. Čak ni kad je šansu dobio Sejduba Suma, koji je u završnih pola sata pokazao da se oslobađa stega privikavanja na novu sredinu, s dva-tri poteza je podigao publiku sa sedišta, a laganom egezkucim posle pasa Miletića postigao prvenac za Paritzan.

Ko je pažljivo gledao, mogao je da vidi da Danilo Pantić (još) nije na tom nivou da bi zamenio Leonarda, niti je samo mesec dana boravka u timu dovoljno Nemanji R. Miletiću da razume zahteve igranja odbrane u Partizanu, mada je akcijom pre pogotka za 2:0 pokazao da ume da bude koristan u ofanzivi. Isto važi za Libijca Mohameda el Monira, čija partija na levom boku je varirala na liniji od atraktivne do panične. Oscilirao je i četvrti novi igrač u startnih 11 (mada je počeo i duel sa Šapčanima, ali preskočio Olimpijakos), Marko Jevtović, ali je ukupni utisak da je pre izmene sprečio na desetine napada gostiju iz Ivanjice.

Specijalno za ovu priliku renovirana, odbrana Partizana imala je više posla i nevolja nego inače. Posledično tome, i Filip Kljajić je morao nekoliko puta da paradama čuva rano stečenu prednost. Javor se isprsio posle primljenog gola i samo u prvom poluvremenu imao četiri obećavajuće situacije.

Alija Krnić je mogao veštije da završi polukontru posle dodavanja Danka Kikovića, koji je i sam oprobao šut pred pauzu, neposredno pre njega Borislav Terzić iskoristio propust Partizanove leve strane, a da dosta toga nije štimalo kod crno-belih i da je ekipi Srđana Vasiljevića nedostajao egzekutor potvrdio je u nadoknadi prvog poluvremena Stefan Tripković. I tako sve do završnice u kojoj je kapiten Javora Milovan Milović na centaršut Vuka Mitovševića svojoj ekipi doneo saznanje da može da bude opasna.

Prethodne dve Kljajićeve intervencije i taj primljeni gol znak su da Partizanova igra, očekivano, trpi zbog ofanzivne postavke i da su Pantić, rezervista Jovanović, pa i Janković bili malo precizniji odbrana nikog ne bi ni interesovala, a rezultat bi bio bar upola ubedljiv kao na premijeri.

SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

PARTIZAN - JAVOR 2:1 (1:0)
/Đurđević 7, Suma 85 – Milović 89/

Stadion Partizana
Gledalaca: 4.500
Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)
Žuti kartoni: Kosović, Radin (Partizan), Karišik, Ristovski, Eliomar (Javor)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, El Monir – Jevtović (od 51. Radin), Kosović, Janković, Pantić (od 65. Suma) – Tavamba (od 54. Jovanović), Đurđević. Trener: Miroslav Đukić.

JAVOR: Đogatović - Amanović, Milović, Karišik, Terzić - Mitošević, Kiković, Milanović (od 73. Ivanovski) - Eliomar, Tripković (od 83. Obadović) – Krnić (od 72. Ristovski). Trener: Srđan Vasiljević.


(FOTO: Star sport)

 


tagovi

JavorMilovan MilovićMiroslav ĐukićFK PartizanSejduba SumaSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara