""
""

Partizan triput pobedio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.17. | 20:50

Majstorijom Tošića i egzekucijom Tavambe, crno-beli u četvrtom kolu Lige Evrope bolji od Skenderbega – 2:0

Partizan je pobedio – triput. Prvo: bio je bolji od direktnog konkurenta za prolaz i maltene ga otpisao iz trke. Zatim: savladao je sebe, pokazao je umešnost da se nosi sa pritiskom i uradi ono što se posle žreba podrazumevalo. Naposletku: trijmfovao je u organizacionom smislu, rasteravši oblake sumnje da ne može da organizuje utakmicu visokog rizika. Zato, kapa dole crno-belima, jer se su posle četvrtog kola Lige Evrope u potpunosti vratili u igru za prolaz u nokaut fazu takmičenja u čijem nastavku neće biti Skenderbega – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Prvak Srbije je ne samo iskoristio prednost domaćeg terena, nego dočekao pobedu Dinama u Bernu, pa će za tri sedmice sačekati Jang Bojs u saznanju da mu pobeda nad Švajcarcima donosi uspeh koji je pred početak večerašnjeg meča „visio“ o koncu.

Sad je sve drugačije, ponajviše zahvaljujući trilingu ofanzivaca Tošić-Ožegović-Tavamba, tom trozubcu koji je probio uporne goste i razgalio oko 18.000 zadivljujuće discilinovanih navijača, koji su na kraju ovacijama ispratili i četvrtog junaka, Vladimira Stojkovića, čije intervencije su sve vreme ulivale sigurnost kakvu jedan evropski tim mora da poseduje.

Kad se letos, posle osam i po godina pečalbarenja, pojavila mogućnost da se vrati, Zoran Tošić je u Humskoj opisan „bombom nad bombama“, a večeras je jednu i sam ispalio, podsetivši Grobare kakvo razorno dejstvo ima u levici. Ista ona koja je u prvom mandatu veselila Grobare u Temišvaru i davala im nadu u Istanbulu da je moguće srušiti Fenerbahče proradila je u utakmici u kojoj je trijumf nosio oznaku „obavezno“.

Bambijeva minijatura iz slobodnog udarca, za koji se sam izborio – nije li to dodatna vrednost ovom golu – jednim potezom okrenula je meč sporog tempa u korist favorita i zamaskrala propuste koje je pravio u otvorenoj igri. Jer, i dotad ekipa Miroslava Đukića oslanjala se isključivo na nekadašnjeg člana Mančester junajteda, Klena i CSKA. Njegovi prekidi bili su pretnja vrlo dobrom golmanu Orgešu Šehiju, bilo da dolaze iz slobodnih udaraca ili kornera, svedočivši istovremeno da u polju domaćin nije uspeo da se razmahne.

Ili mu tu priželjkivanu lepršavost u igri nisu dozvolili disciplinovani fudbaleri iz Korče, svesno prepustivši rivalu dve trećine terena, a onda ga u poslednjoj lako lovili, „krali“ lopte i osujetili udarce Jankovića i poništili stislki doživljaj u vidu driblinga Tavambe, koji su tek na trenutak nagoveštavali boljitak u igri.

On se desio u drugom delu, kad su fudbaleri Skenderbega krenuli po izjednačenje. Pošteno je reći da su mogli do njega da stignu da Partizan nije imao povratnika među stativama u liku Vladimira Stojkovića. Reprezentativni golman skidao je zicere Albancima, izluđivao Seguna Adenija, ponajboljeg igrača gostiju, branio i pokušaje Muzake i Alija Soa i na taj način „krpio“ propuste uže odbane, koja je umela da „pukne“, naročito po desmnoj strani.

A taj boljitak u igri bio je posledica visokog presinga koji je omogućio crno-belima da udvostruče prednost i mirno sačekaju kraj meča. Dvaput je Leandre Tavamba imao zicere, prvo lob udarcem naterao na paradu Šehija, potom glavom na centaršut Tošića iz kornera pucao u kapitena Skenderbrega, a treći put nije smeo da promaši.

Ožegović je ukrao loptu Albancima, pokazao da nije sebičan, a Kamerunac da je najproduktivniji fudbaler Partizana ove sezone. I da ovi crno-beli, ipak, imaju štofa za odelo koje im garantuje zimu u UEFA uslovima.

-----------------------------------------------------------------

LIGA EVROPE, GRUPA B, ČETVRTO KOLO

PARTIZAN – SKENDERBEG 2:0 (1:0)
/Tošić 39, Tavamba 66/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 12.658
Sudija: Karlos del Kero (Španija)
Žuti kartoni: Jevtović, Tošić (Partizan), Jašanica (Skenderbeg)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović – Tošić (od 82. Pantić), Tavamba (od 88. Jovanović), Janković – Ožegović (od 74. Radin). Trener: Miroslav Đukić.

SKENDERBEG: Šehi - Vanjeli, Radaš, Jašanica, Mici (od 65. Aljiti) – Taku (od 89. Sahiti), Liljaj, Muzaka - Segun, Sou, Gavazaj (od 68. Našpor). Trener: Iljir Daja.

REZULTATI:

Partizan – Skenderbeg 2:0 (1:0)
/Tošić 39, Tavamba 66/

Jang Bojs – Dinamo Kijev 0:1 (0:0)
/Bujalski 70/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Liga EvropeMiroslav ĐukićFK PartizanSkenderbegSrbijaZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara