""
""

Partizan u Zadru dotakao dno Jadrana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.15. | 22:37

Partizanu nije pomogao ni novi plejmejker, Amerikanac sa finskim pasošem, Džamar Vilson koji večeras debitovao u crno-belom dresu

Partizan nije uspeo u Zadru. Crno-beli su u poslednjoj utakmici 10. kola Jadranske lige izgubili od Zadra sa 65:61 (21:14, 15:14, 15:23, 14:10) i sada se nalaze na deobi poslednjeg mesta na tabeli sa Sutjeskom iz Nikšića.

Izabrane vesti

Jedino u čemu je Partizan bolji od Nikšićana je koš-razlika i međusobni duel, inače oba tima imaju po tri pobede i sedam poraza.

Partizanu nije pomogao ni novi plejmejker, Amerikanac sa finskim pasošem, Džamar Vilson koji večeras debitovao u crno-belom dresu.

Ponovo je ekipa Petra Božića pokazala mnogo slabosti, igrala uz bezbroj oscilacija i u najvećem delu meča, vrlo loše odrađivala zadatke u odbrani.

U prilog tome svedoči i činjenica da je Ante Delaš delovao kao evroligaški as u partiji u kojoj je postigao 27 poena. Niz nerezonskih poteza i totalna dezorganizacija u napadu kada se lomila utakmica u poslednjoj četvrtini odvela je Partizan pravo u poraz.

Nešto slično kao na gostovanju Ciboni u Zagrebu, crno-beli su u finišu utakmice prosuli sve dobro što su uradili preokretom u trećoj četvrtini. Uspeli su da nadoknade minu od 11 poena pre svega zahvaljujući raspoloženom Kevin Džonsu, Čedomiru Vitkovcu i Andreji Milutinoviću. Džons je postigao 16 poena i uhvatio pet lopti.

Partizan je čini se uplašeno počeo utakmicu, a kada je tako Zadar ume da napravi mnogo problema i znatno jačim timovima nego što je to trenutno beogradski.

Obe ekipe su u prvom poluvremenu igrale u serijama, s tim što su Zadrani bili znatno precizniji i smireniji. Pored toga, odbrana Partizana jednostavno nije znala šta da radi se Delašom koji je odigrao jednu od najboljih partija poslednjih godina.

I ne samo to, u prvom delu utakmice odbrana Partizana u većem delu kao da nije ni postojala. Takođe, i ofanzivni skok u tom periodu predstavljao je misaonu imenicu za igrače iz Beograda.

Ekipu crno-belih u sledećem kolu, koje se igra već u petak, očekuje duel sa slovenačkim Tajfunom u beogradskoj hali Pionir.

Pratite MOZZART i na Vajberu

ZADAR – PARTIZAN 65:61 (21:15, 15:14, 15:23, 14:10)

Hala Krešimir Ćosić
Gledalaca: 6.000
Sudije: Sašo Pukl, Sašo Petek i Zdravko Rutešić

ZADAR: Bašić, Kouzi 10, Kraljević 8, Sango, Delaš 27, Spaleta, M. Ramljak 2, Bošnjak, Marinković 6, Barać 6, I. Ramljak 6, Pašalić.

PARTIZAN: Cvetković 3, Aranitović, Džons 16, Marinković 7, Vitkovac 13, Đumić 2, Koprivica, Perović, Milutinović 11, Vrabac, Vilson 7, Anđušić 2.

(FOTO: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin)


tagovi

SrbijaPetar BožićFK PartizanKevin DžonsJadranska ligaEvropaDžamar VilsonAndreja Millutinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara