"Slavlje crno-belih"
"Slavlje crno-belih"

Partizanov povratak sa ivice ponora i čudesni snimak slavlja iz vode: Nismo hteli da se predamo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.15. | 10:45

„U drugom delu meča prikazali smo najbolju igru sezone“, kaže Vladimir Vujasinović posle spektakularnog večitog derbija u polufinalu plej-ofa

Slavlje crno-belihSpektakl! I pobeda Partizana.

Rezultatski, pamtiće se majstorica polufinala plej-ofa za državnog prvaka po epskom povratku crno-belih, međutim, sudar dva ne tako davno prvaka Evrope iznedrio je svu lepotu vaterpola na jednom mestu. Čak i onima koji zbog pravila ovog sporta i uticaja sudija na ishod često nisu u prilici da ga do kraja dokuče bilo je primamljivo da prate obračun Partizana i Crvene zvezde u kome - kako to za derbi paradokslano zvuči - nije bilo incidenata.

Izabrane vesti

Umesto toga, nagledala se publika na Banjici sjajnih poteza, golova Viktora i Strahinje Rašovića na jednoj, fenomenalnih bombi Dušana Mandića na drugoj strani, vođstva gostiju 5:1, preokreta domaćina do 7:5, odbijanja ekipe Dejana Savića da se preda (za minut stigla do 7:7) i peteraca koji su odlučili putnika u finale (11:10).

Razumljivo, više razloga za zadovoljstvo imali su crno-beli.
Počeli smo u grču, ali smo uspeli da se vratimo u trenutku kad smo bili pred ponorom. U drugom delu meča prikazali smo najbolju igru sezone. Ovo je prava slika odnosa dva tima. Sva tri meča mogla su da budu odlučena petercima“, džentlmenski će šef struke Partizana Vladimir Vujasinović, koji već posle prve četvrtine nije mogao da računa na isključenog Gavrila Subotića.

VujasinovićOsim golmana Dimitrija Rističevića, koji je u penal seriji zaustaviio udarac Viktora Rašovića, u junaka Partizana izrastao je i Dušan Mandić, njegovi golovi s kraja treće i početkom poslednje četvrtine vodili su Parni valjak ka preoretu.
„Verovali smo u pobedu, ponosan sam na saigrače i na način kako smo došli do trijumfa. Nismo se predavali, na kraju su odlučili peterci, a verujte, veoma je teško šutirati penale kad je ispred vas golman kakav je Denis Šefik“, priznaje Mandić.

ŠEFIK: PRESUDIO UTICAJ SA TRIBINA! SAVIĆ: SREĆNO U FINALU

Dejan SavićUpravo je Šefik imao interesantno zapažanje, da je mladi Partizanov tim veliku prednost ostvario zahvaljujući huku Grobara.
Fantastična utakmica. Ovakav derbi odavno nije viđen u Srbiji. Mislim da je presudno bilo to što je Partizan imao veliku podršku sa tribina“, rekao je nekadašnji reprezentativac.

Trener dosadašnjeg šampiona Dejan Savić sportski je stegao ruku rivalu i pokazao da je iznad podela kakve nosi večiti derbi u, na primer, fudbalu ili košarci.
Imali smo utakmicu u ruci, a potom je Partizan ušao u nalet koji nismo mogli da zaustavimo. Na kraju je odlučila penal serija, koja je uvek lutrija. Izgleda da nismo kadri da dobijemo važne mečeve. Čestitam Partizanu i želim mu sreću u finalu“, rekao je Savić.

Partzan će počev od subote za pehar šampiona da se bori sa vaterpolistima kragujevačkog Radnilčkog.

A pogledajte kakva su crno-beli proslavili trijumf nad velikim rivalom. I to iz potpuno drugog ugla. Snimak je iz - vode...

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vladimir VujasinovićVK PartizanVK Crvena zvezdavaterpoloDušan MandićDenis ŠefikDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara