"Džouns"
"Džouns"

Partizanovi Ameri i radost igre: Čoveče, konačno imamo protivnike!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.16. | 10:44

"Čudno je iskustvo igrati bez publike", ističe Kevin Džouns

DžounsRadost igre. Tako bi moglo da se opiše ono što su u subotu uveče doživeli košarkaši Partizana, koji su posle dva meseca konačno imali jedan zvanični duel. U praznom Pioniru, zbog prošlogodišnje kazne, stradao je čačanski Borac, a najkonstantniji igrač Partizana ove sezone Kevin Džouns kaže da se osećao veoma čudno jer nikada u karijeri nije imao tako dugačku pauzu.

Ipak, smatra da su ekipa i stručni štab na čelu sa Aleksandrom Džikićem u pomenutom periodu napravila dobar posao jer je uspela da zadrži nivo i kakav-takav tonus.
"Nikad nisam imao ovoliku pauzu, bilo je teško, ali smo dobro to izgurali. Igrali smo neke prijateljske utakmice i to nam je pomoglo da nam brže prođe vreme, svi su naporno trenirali, bio je to produktivan period", rekao je Džouns sumirajući utiske posle "raspusta".

Izabrane vesti

Dodatni hendikep za ekipu u premijernom meču sa Čačanima predstavljala je činjenica da na tribinama hale Pionir nije bilo publike.
"Bez navijača nam je bilo teško protiv Borca, jer od njih crpimo veliku energiju. Čudno iskustvo, ali smo uspeli da se izdignemo iz cele situacije i zasluženo pobedimo. Igrali smo večeras dobro odbranu, iako je bilo i nekih grešaka", ocenio je i dodao da očekuje veoma tešku i napornu Superligu.

Pravi test za košarkaše Partizana predstavljaće sledeći meč šampionata u sredu, kada će gostovati Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici.
"Mega je veoma težak rival za nas, još je nismo dobili ove sezone. Ipak, ako budemo igrali snažno od početka i sa velikim intenzitetom u odbrani, imaćemo šanse da pobedimo. Znamo da su dobra ekipa, ali i mi smo", zaključio je Džouns.

Njegov zemljak i kolega iz reketa Darel Vilijams rekao je da se osećao veoma dobro na terenu protiv Borca.
"Konačno smo igrali protiv nekog, jer smo prethodna dva meseca uglavnom trenirali i igrali jedni protiv drugih. U tom periodu sam se trudio da ostanem zdrav i izbegnem povrede. Takođe, ekipa se tokom pauze više družila van terena, kako bi napravili još bolju atmosferu", dodao je Vilijams.

Piše: Marko Protić

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaFK PartizanKLSKevin DžounsDarel Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara