""
""

Perfektni Bordo preokrenuo posle evrogola Bosetija, Lil rešetao, Makelele pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.08.14. | 22:02

Žirondinci na silovit način zabeležili i treću pobedu od početka prvenstva

Bordo je jedini tim u Francuskoj koji ima maksimalnih devet bodova u prva tri kola šampionata. Doduše, na čelu tabele može da im se pridružui Sent Etjen ako sutra savlada Ren. Žirondinci su perfektan niz nastavili na gostovanju Nici gde su slavili 3:1 posle preokreta u drugom poluvremenu.  

Izabrane vesti

Nica je prva povela. I to na kakav način! Aleksij Boseti je na majstorski način udarcem spoljnom postigao jedan od najlepših golova od početka sezone u Francuskoj. Pogledajte kako je Boseti matirao Karasoa i uživajte...

Ipak, četa Vilija Sanjola je očigledno promenila mentalitet ovog leta i nije se predavala nakon primljenog gola. Posle 32. minuta igre, Šeik Dijabate je bio precizan sa bele tačke i poravnao rezultat. U drugom poluvremenu je usledila poptuna dominacija gostujućih fudbalera. Posle samo dva minuta igre, Dijabate je promešao odranu Nice i lepo poslužio Moris Belaja kojem nije bilo teško da postigne gol za totalni preokret. Sve dileme je rešio Gregori Sertić u 55. minutu pošto se lepo ubacio iz drugog plana. Dijabate je odličnu partiju na kraju pokvario crvenim kartonom.

Lil je opravdao ulogu favorita protiv Lorijana i slavio 2:0. Oba gola su postigli, a da nisu morali da ulaze u kazneni prostor gostiju. Prvo je Delaplas posle solo prodora i izuzetno preciznog udarca sa nekih 20 metara doneo prednost Lilu, da bi Simon Kjar sa slične udaljenosti uz pomoć jednog defanzivca Lorijana pogodio iz slobodnog udarca.

Odluka posle slobodnog udarca je pala i u Monpeljeu gde je istoimeni domaćin savladao Mec sa 2:0. Gosti su propustili veliku priliku pošto je Ležen u 29. minutu promašio penal. Šaka Tijene je u 44. minutu majstorski pogodio iz slobodnog udarca i prelomio pitanje pobednika. Pobedu Monpeljea je overio rezervista Kamara u 89. minutu.

Prcvu pobedu u trenerskoj karijeri na klupi Bastije je zabeležio legendarni Klod Makelele. Njegov tim je na Korzici slavio minmalcem protiv Tuluza, a jedini pogodak je postigao Budebuz iz penala. U gostujućem timu, Uroš Spajić je odigrao ceo meč, dok su Ninkov i Pešić ušli sa klupe.

Iznenađenje je priredio Kaen koji je sa dva gola u poslednjih deset minuta meča savladao Rems u gostima i zabeležio drugu pobedu u tri odigrana meča.

LIGA 1 – 3. KOLO:

Petak:

Evijan – PSŽ 0:0

Subota:

Gengan – Marselj 0:1 (0:0)
/Žinjak 46/

Bastija – Tuluz 1:0 (1:0)
/Budebuz 24 penal/

Lil – Lorijan 2:0 (0:0)
/Delaplas 58, Kjar 74/

Monpelje – Mec 2:0 (1:0)
/Tijene 43, Kamara 89/

Nica – Bordo 1:3 (1:1)
/Boseti 12 - Dijabate 32 penal, Moris Belaj 47, Sertić 55/

Rems – Kaen 0:2 (0:0)
/Kante 83, Bazil 90+1/

Nedelja:

14.00 Lion – Lans
17.00 Sent Etjen – Ren
21.00 Nant - Monako

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Aleksij BosetiBastijaBordoEvropaFrancuskagregori sertićKaenKlod MakeleleLiga 1LilLorijanMonpeljeNicaRemsŠaka TijeneŠeik DijabateSimon KjaerTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara