Peruničić hrabri pulene: Da nas Pionir ponese, a ne da nam odseče noge

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 17:06

Dve prinudne izmene u reprezentaciji Srbije

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić nada se da će biti pun Pionir na utakmici sa Hrvatskom (11. april), ali i da će ta atmosfera poneti njegove pulene do pobede nad komšijama. Orlovi su loše počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, protiv Belgije i Švajcarske su osvojili samo jedan bod, tako da moraju da se „vade“ protiv Hrvatske.

Misija je teška, ali ne i nemoguća. Peruničića, ipak, najviše muči što nije mogao da ima na okupu kompletan sastav.
Utakmica nosi drugačiju težinu u odnosu na prve dve, s obzirom na to da igramo protiv velikog rivala, selekcije Hrvatske, prema kojoj gajim veliko poštovanje za ono što su uradili u proteklih 20 godina. Imamo kratak period za konsolidaciju i pripreme pred najvažniju utakmicu u kvalifikacijama. Siguran sam da su igrači svesni da može da se pruži mnogo bolja partija nego u prva dva kola i da se ostvari značajna pobeda“, rekao je Peruničić.

Izabrane vesti

Selektor Srbije je istakao da su sastav diktirale povrede, ali i „priroda“.
Postoji selekcija, a postoji i prirodna selekcija. Na neke igrače nećemo moći da računamo, kao što je Bogdan Radivojević, koji ima distorziju zgloba, dok je mladi Jovica Nikolić doživeo povredu u poslednjoj utakmici Dinama“.

Peruničić ne krije da se pomalo i pribojava atmosfere u Pioniru.
Znam koliko ta dvorana znači. Iskreno, voleo bih da ti momci osete takvo navijanje, tu atmosferu. Naravno da može puna hala da bude vetar u leđa, ali nekada može i da odseče noge. Pokušaćemo kroz priču sa igračima da im pomognemo da to prevaziđu“, rekao je Nenad Peruničić.

Zbog povreda, spisak igrača je doživeo dve izmene. Umesto Nemanje Obradovića i Jovice Nikolića, poziv su dobili Ivan Dimitrijević i Stevan Sretenović.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Nenad Peruničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara