"Mažić"
"Mažić"

Petrović bodri Mažića: Velike utakmice iziskuju velikog sudiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.06.14. | 15:03

„Bilo je dosta grešaka i na prošlom SP. Greške su sastavni deo igre. Samo u Srbiji se to posebno gleda. Od naših sudija u Superligi zahteva se da budu nepogrešivi kompjuteri poslednje generacije. Pa takvih nema", kaže naš proslavljeni sudija

MažićZoran Petrović je naš poslednji sudija koji je delio pravdu na nekom Mundijalu, a to je bilo pre ravno 24 godine u Italiji! Posle njega ide velika praznina, pa Milorad Mažić.

Trenutno najbolji arbitar Srbije, koji je tokom prethodne dve godine dosta napredovao sudeći utakmice Lige šampiona i kvalifikacija za SP, konačno stupa na scenu. Mažić će sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem imati težak zadatak pošto će u derbiju G grupe između Nemačke i Portugalije voditi računa da privede meč kraju bez greške ili da ih barem svede na minimum.

Izabrane vesti

Petrović je uveren da će Mažić biti na visini zadatka.
„Ne znam šta više mogu da kažem za Mažića od onoga što su već rekle moje kolege. Strah od greške? Ne vidim ni najmanji problem da odsudi tu utakmicu kako treba. Uopšte ne treba da razmišlja o tome i da se bespotrebno opterećuje. Velika utakmica iziskuje velikog sudiju i to će dokazati. Bitno je da on bude kocentrisan i da pomno prati šta se dešava na terenu“, rekao je Petrović za Mozzart Sport, koji nije želeo da prognozira ishod derbija.
„Teško je prognozirati rezultat. Nemci su svakako u prednosti, organizovaniji su od Portugalije“.    

Petrović

Početak Mundijala protekao je u znaku sudijskih grešaka. Japanac Nišimura je dosudio nepostojeći penal za Brazil protiv Hrvatske, Kolumbijac Perez je poništio dva čista gola Meksika u duelu sa Kamerunom, a Italijan Ricoli je počastio Španiju penalom i prevideo je čist faul na Kasiljasom posle čega je Holandija stigla do trećeg gola. Imali smo i priliku da prvi put u istoriji SP vidimo i gol-tehnologiju na meču Francuska - Honduras.
„Nije to neko iznenađenje. Bilo je dosta grešaka i na prošlom SP-u. Greške su sastavni deo igre. Samo u Srbiji se to posebno gleda. Od naših sudija u Superligi zahteva se da budu nepogrešivi kompjuteri poslednje generacije. Pa takvih nema. Na Mundijalu će vrlo brzo sve doći na svoje. Videćete“, uverava Petrović

Ukoliko još niste odlučili šta da igrate na meču Nemačka - Portugalije pogledajte našu analizu i predloge OVDE.

Kvote na ovu utakmicu na kladionici MOZZART možete pogledati OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMilorad MažićZoran PetrovićBrazil2014GJužna AmerikaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara