"Vraća se u Evropu - Dragan Stojković Piksi"
"Vraća se u Evropu - Dragan Stojković Piksi"

Piksi Stojković se nudi Marselju: Volim velike izazove

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.16. | 11:13

Legendarni fudbaler spreman za povratak na Stari kontinent

Vraća se u Evropu - Dragan Stojković Piksi

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji srpskog fudbala Dragan Stojković Piksi mogao bi trenerski zanat da nastavi da peče na tlu Evrope. Učenik Arsena Vengera trenutno radi kao trener kineskog Guangdžou R&F, ali je u intervjuu za francuski L'Ekip otkrio da ne isključuje mogućnost povratka na Stari kontinent. Tačnije u bivši klub - Olimpik iz Marselja.
"Imao sam određene kontakte sa ljudima iz Marselja pre nego što su u avgustu Mičela postavili za trenera. Mada, u skorije vreme se nisam čuo sa njima", rekao je Stojković i nastavio:
"Dobro poznajem mentalitet grada i navijača. Ekipa je pod stalnim pritiskom, a ja volim takve, velike izazove i ne bih se plašio da preuzmem odgovornost. Moja prednost je što sam igrao za Marselj", istakao je Piksi.

Izabrane vesti

Međutim, sada je priča sa Olimpikom ponovo postala aktuelna. Klub se nalazi na razočaravajućoj 13. poziciji, uz svega osam pobeda iz 32 utakmice i čak 15 remija. Mičel je praktično pred otkazom, a kao potencijalni kandidat za naslednika pominje se još i nekadašnji stručnjak Liona, Iber Furnije

Dragan Stojković Piksi nosio je dres Olimpika u periodu od 1990. do 1994. godine, s tim što je sezonu 1991/1992 proveo na pozajmici u Veroni. Mada je doveden kao veliko pojačanje, brojne povrede sprečile su ga da pokaže talenat koji je čuvao u svojim nogama.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

MarseljMičelLiga 1Guangdžo R&FFrancuskaEvropaDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara