"Elgera, Makelele i Raul"
"Elgera, Makelele i Raul"

Pitali Makelelea ko je najbolji fudbaler sa kojim je igrao: On sve iznenadio - Ivan Elgera!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.16. | 20:39

A delio je svlačionicu sa Zinedinom Zidanom i Brazilcem Ronaldom

Elgera, Makelele i RaulKlod Makelele je fudbaler koji je obeležio eru moćnog Real Madrida sa početka dvehiljaditih. Davao je ton ekipi, a pozicija zadnjeg veznog posle njega više nikada neće biti ista. Delio je svlačionicu sa toliko velikih legendi, ali je u razgovoru za Uefin Tviter dao jako zanimljiv odgovor na pitanje - ko je najbolji fudbaler sa kojim ste igrali?
"Neću da kažem Zidan zato što mi je on drug i uvek pričam o njemu. Reći ću - Ivan Elgera koji je igrao na sredini sa mnom. Imali smo sjajnu hemiju. Trenirali zajedno, jeli zajedno. Znao je kuda se krećem na terenu, znao sam kada će on ići u napad. Nismo ni morali da pričamo, samo je pogled bio dovoljan i znali smo ovaj drugi treba da uradi na terenu", istakao je Makelele.

Izabrane vesti

Istakao je to uprkos činjenici da su mu saigrači bili Zinedin Zidan i Brazilac Ronaldo. Nije želeo da odgovara na pitanje ko je bolji od pomenute dvojice.

"Ne možete da ih poredite! Igrali su na različitim pozicijama, imali su drugačije liderske sposobnosti. Trenirao sam mnogo sa njima. Znao sam da ostanem sa Zidanom da vežbamo duele jedan na jedan. Želeo je da unapredi driblerske sposobnosti, svoje pokrete. Čuvari su ga stalno udarali na utakmicama i hteo je da bude bolji od njih. Ali, ne možete njih da poredite. Obojica su geniji! Promenili su fudbal, samo svaki na drugačiji, svoj način", rekao je Makelele.

Da li Klod vidi nekog ko bi mogao da bude njegov naslednik.
"Ta pozicija je mnogo teška za igranje. Sviđa mi se Ngolo Kante, ali da li će biti bolji od mene to ne znam. Mora još da uči, mlad je. Nadam se da neće biti bolji nego što sam ja bio", rekao je harizmatični Makelele.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zinedin ZidanŠpanijaRonaldoReal Madridmeđunarodni fudbalKlod MakeleleIvan ElgeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara