"Dijego Kosta pokušava makazice"
"Dijego Kosta pokušava makazice"

Plavi voz protutnjao Enfildom: Dijego(l) Kosta produžio agoniju Liverpula! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.11.14. | 15:38

Ipak, dosta će se pričati o penalu koji nije dosuđen u finišu meča, posle evidentnog igranja rukom Gerija Kejhila...

Dijego Kosta pokušava makazice

Čelsiju su dva gola prava mera, agonija Liverpula je sve veća! Kaznena ekspedicija Žozea Murinja pregazila je Enfild kao plitak potok i nastavila suvereni pohod ka premijerligaškoj tituli. Ujedno i produbila jaz u redovima Brendana Rodžersa, koji ni u petoj uzastopnoj utakmici nije uspeo da uzme meru ljutom rivalu - 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Koliko Čelsi igra dobro ove sezone možda i najbolje pokazuje podatak da posle 11 odigranih kola ima 29 bodova. Što je, u dosadašnjoj istoriji Premijer lige, jedino za rukom pošlo upravo Plavcima, u sezoni 2005/06, ali i Mančester Sitiju sezone 2011/12.

Povratak na teren posle pauze zbog povrede Dijego Kosta krunisao je pogotkom za pobedu, što je bio njegov deseti u sezoni! Do dvocifrenog učinka stigao je za samo devet utakmica, a jedini kojem je to brže pošlo za rukom bio je čuveni Miki Kvin, za šest mečeva.

Žestoko je bilo na Enfildu tokom svih 90 minuta, prštalo je od sjajnog fudbala na sve strane od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali je na kraju ipak slavio tim koji u ovoj sezoni nema nijedan poraz u šampionatu. Ipak, rezultat je možda mogao biti i drugačiji da je sudija Entoni Tejlor dosudio penal u poslednjim trenucima meča, nakon evidentnog igranja rukom Gerija Kejhila...

Prvi deo utakmice protekao je takođe u znaku engleskog reprezentativca, koji je bio "asistent" Emreu Džanu za gol kojim je domaćin poveo i najavio pravi spektakl. Da bi, vrlo brzo, sigurni štoper Čelsija prosledio loptu u mrežu Simona Minjolea, posle ogromne gužve u šesnaestercu Redsa i odbitka Nemanje Matića

Ipak, Liverpul je bio taj koji je prvi pripretio, uglavnom udarcima iz daljine. Već u 7. minutu Enfild je eksplodirao, a svoj prvenac postigao je nemački internacionalac sa nekih dvadesetak metara od gola Kurtoe

Nastavak susreta apsolutno je pripao gostima iz Londona. Dok su puleni Brendana Rodžersa stidljivo napadali, Azar, Kosta i Oskar pretili su sa svih strana. A već u 14. minutu Kejhil se iskupio za grešku, a gol je priznat posle upotrebe "čelindž" sistema.

Tutnjali su napadi Plavaca sa svih strana i iz svih oružja! Azar je tokom prvog dela igre imao minimum četiri prilike, na koje je odbrana Liverpula uglavnom dobro reagovala, Kosta je takođe imao svojih momenata, ali se prvi deo završio bez novih promena rezultata.

Strpljivo je Murinjo slagao kockice, "krckao" poslednju liniju Redsa i čekao samo jednu grešku kako bi zadao konačni udarac. A isti je došao od Čelsijeve vedete Dijega Koste, već u 67. minutu, posle još jedne greške Alberta Morena i loše reakcije kompletnog tima.

Imao je Liverpul blagu inicijativu do kraja meča, pokušavao da učini nešto više i dođe makar do boda. Međutim, odlično ukomponovana odbrana Čelsija odradila je odličan posao, ali će se sigurno narednih dana mnogo govoriti o igranju rukom Gerija Kejhila u poslednjim momentima susreta...

------------------------------

LIVERPUL – ČELSI 1:2 (1:1)
/Džan 9 – Kejhil 14, Kosta 67/

Stadion: Enfild
Sudija: Entoni Tejlor
Kartoni: Sterling (43 – žuti), Ivanović (48 – žuti), Baloteli (65 - žuti), Matić (69 - žuti)

Liverpul (4-2-3-1): Minjole; Džonson, Lovren, Moreno, Škrtel; Džerard, Henderson; Kutinjo (od 70. Borini), Džan (od 70. Alen), Sterling; Baloteli (od 79. Lambert).

Čelsi (4-2-3-1): Kurtoa; Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta; Fabregas, Matić; Oskar, Ramires (od 54. Vilijan), Azar (od 90. Luis); Kosta (od 90. Drogba).

------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiEmre DžanEngleskaEvropaGeri KejhilLiverpulPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara