""
""

POBEDILI SMO NEMCE: Dete Bajerna igra za Srbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.13. | 09:41

Direktor reprezentativnih selekcija Savo Milošević najavio da će prvotimac Sent Galena Dejan Janjatović uskoro debitovati za našu mladu reprezentaciju

Kako Neven Subotić – tako i Dejan Janjatović! Fudbaler švajcarskog Sent Galena, koga je početkom 2013. MOZZART Sport predstavio u serijalu Srpski sinovi, trebalo bi da zaigra za mladu reprezentaciju Srbije!

Izabrane vesti

To za ''Kurir'' najavljuje Savo Milošević, direktor nacionalnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, potvrđujući da bi Orlići u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo mogli da dobiju značajno ''pojačanje'' iz inostransatva, u vidu momka školovanog u mlađim selekcijama Bajerna iz Minhena.
''Dejan Janjatović je atipičan vezni fudbaler za naše uslove, ali tipičan za deo odakle dolazi. Brz, tehnički dobro potkovan i sposoban da driblinge izvede u punom trku. Selektor Radovan Ćurčić ga je tri puta gledao na delu i tek tad smo krenuli u realizaciju njegovog angažovanja za Srbiju'', rekao je Savo Milošević.

Pogledajte gol koji je Janjatović postigao lane protiv Lucerna.

Dejan Janjatović (rođen 25. februara 1992. u Slavonskom Brodu) je odigrao pet utakmica za mlađe reprezentativne selekcije Nemačke, a minule sezone bio je zapažen u dresu Sent Galena, odigrao je 32 meča i postigao dva gola sa pozicije zadnjeg veznog fudbalera. Ovog leta je, takođe, standardan: pet susreta, jedan gol.
''Obećali smo da ćemo među našom decom u svetu pokušati da pronađemo igrače kadre da zaigraju za reprezentaciju i sad to obećanje sprovodimo u delo. Širom Evrope ima mnogo naših momaka koji zaslužuju respekt, ali realno rečeno, nemaju baš svi kvalitet za nacionalni tim. Upravo zbog toga moramo da budemo oprezni i pazimo da ne pogrešimo u proceni. Subotić je u ovom trenutku jedini fudbaler koji nastupa za nas a nikad nije živeo u Srbiji. Ista situacija je i s Janjatovićem. Ima u Evropi još takvih momaka i uskoro treba očekivati da neko od njih zaigra za nas'', kaže Milošević.


Jedan od takvih je Rišario Živković, krilni napadač Groningena, koji je već trebalo da debituje za omladinsku reprezentaciju, međutim, situacija na planu njegovog angažmana u Srbiji se iskomplikovala, jer Holanđani ne žele tek tako da ga puste. Za sad su stopirali ''transfer'' među Orliće.
''Biće tu velika borba, ali nadamo se pozitivnom ishodu. Kad takve informacije prerano iscure u javnost, onda postoji realna opasnost da posao propadne, jer se nacionalni savezi zemalja u kojima igrači nastupaju zainteresuju za njih, a i klubovima je u interesu da njihovi članovi igraju za reprezentaciju te zemlje'', dodao je Savo Milošević.

 

 

 


tagovi

Dejan JanjatovićFSSfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSavo MiloševićSent GalenSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara