""
""

Počinje liga sigurnih kečeva!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.18. | 12:10

Ništa se u Nigeriji nije promenilo...

Počinje liga u kojoj se gost raduje kao davljenik u čaši vode! Sigurni smo da ste odavno kovertirali priču o nigerijskom prvenstvu, gde trijumf na strani predstavlja prvorazrednu senzaciju.

Izabrane vesti

Mediji u najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji najavili su start tamošnje Premijer lige sa velikom dozom razočaranja, budući da ni ovoga puta generalni sponzor - ne postoji!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 16:00 3741 NIG 1 Katsina - Kano Pillars ug 0-2 1,47

"Kako očekivati uspeh bez kvalitetne podrške u sponzorstvu", navodi se između ostalog u opširnoj analizi potencijalne propasti lokalnog prvenstva na sajtu thisdaylive.com. "Umesto da ulažu u naše prvenstvo, giganti iz raznih oblasti poslovanja stotine miliona plasiraju van države u teškim ekonomskim okolnostima. Nestvarna količina novca upumpava se u UEFA Ligu šampiona i Premijer ligu, a krivica ide i na račun političara, predvodnika ove štetne kulture", dodaje se u tekstu.

Međutim, sve dok je situacija baš onakva kakvom je predstavio pomenuti medij, kladioničari ne moraju da brinu. Jer, izgleda da se baš ništa nije promenilo! I da će kečevi biti učestala pojava u Nigeriji.

Šampionat otvaraju Kacina Junajted i Kano Pilars duelom na stadionu Sani Abaha (16.00). Gostujuća ekipa, inače četvorostruki prvak, pružala je impresivne partije u predsezoni, poseduje daleko kvalitetnije pojedince, ali je veliko pitanje da li može da postane prva koja je slavila na strani još od 2013. godine? 

Oba susreta iz prethodne sezone okončana su minimalnim slavljem domaćina (1:0).

Evo kako su izgledale tabele kada ekipe igraju kod kuće u prethodne tri godine...

SEZONA 2017

SEZONA 2016

SEZONA 2015

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

međunarodni fudbalNigerijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara