""
""

Podgorička kiša trojki usred Mitrovice! Mega kasno zagrejala motore (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.10.16. | 23:29

Verovatno ni sami košarkaši domaćeg sastava na mogu da objasne šta im se desilo u periodu od desetog do sedamnaestog minuta

Govorio je Rade Zagorac posle poraza u Železniku da je karakter kompletnog tima na velikom testu, ali iz redova najmlađeg tima u Jadranskoj ligi nije stigao adekvatan odgovor. Tačnije, Mega je kasno zagrejala motore i pojurila ka pobedi, pošto je sebi prvo dozvolila da Budućnost dostigne prednost od 23 poena. A čak i za tako mlad i talentovan tim, to je bio preveliki zadatak. Gosti iz Podgorice su svoj cilj ostvarili – kišom trojki zatrpali su koš rivala, osvetili mu se za poraz u prošlosezonskom polufinalu plej-ofa i ostvario treću pobedu u sezoni – 85:81 (21:18, 29:16, 20:22, 15:25).

Izabrane vesti

Budućnost je još jednom na najbolji mogući način eksploatisala najbolje oružje – šut za tri poena, dok je Mega gotovo celo prvo poluvreme utakmice pokazivala slabosti viđene u meču protiv FMP. Počev od slabe igre u odbrani, gde je ekipa Dejana Milojevića za dvadeset minuta meča dozvolila rivalu čak 50 ubačenih poena, pa sve do zbunjene i usporene ofanzivne, gde su mnogo nedostajali Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz.

I pored toga što je Budućnost meč završila sa 13 ubačenih trojki i u 24. minutu vodila s ogromnih 61:38, Mega je uspela da od gotovo izgubljene utakmice napravi dramu. Sve je počelo kada je u Ognjenu Jaramazu i Kostji Mušidiju proradio pobednički mentalitet, pa je mladi bekovski dvojac iskopirao recept takmaca i udario sa distance. Međutim, u trenucima najvećeg uspona Marko Tejić, koji je dotad delovao iz drugog plana, zaradio je petu ličnu grešku, što je samo najavilo poraz. Jer, Alfa Kaba iako je bio sasvim solidan, nije mogao mnogo sam u reketu. Pritom, Budućnost je i pored jakih udara protivnika uspela da ostane hladne glave i reši meč u svoju korist.

Najveće zasluge za pobedu idu na račun najboljeg strelca utakmice Seada Šehovića sa 22 poena (6/8 za tri), dok mu je odličnu šutersku podršku pružio mladi Petar Popović sa 14 poena (4/4 za tri). Dok je Markus Vilijams lucidnim asistencijama pakovao akcije saigračima, Bojan Subotić, Boris Savović i Nemanja Vranješ su iz drugog plana zatrpali koš Mege i gotovo sinhronizovano radili na tome da upropaste veče domaćinu. U tome su i uspeli, jer su zajedno iskombinovali 40 poena.

Verovatno ni sami košarkaši domaćeg sastava na mogu da objasne šta im se desilo u periodu od desetog do sedamnaestog minuta. Budućnost je praktično bila sama na parketu i serijom 24:4 došla do skoro pa nedostižne prednosti (43:22). Ispostaviće se kasnije – bila je to i pobednička serija, koja je rešila sporna pitanja.

Dok su Subotić, Popović, nešto kasnije i Šehović cepali mrežice, u tim minutima Megi su mnogo nedostajali Jaramaz i Zagorac, koji su prve poene ubacili tek u 14, odnosno 18. minutu. A iako su meč završili sa 12, odnosno 18 poena, nisu mogli previše. Jer, nije bilo dovoljno raspoloženih igrača u rotaciji.

MEGA LEKS – BUDUĆNOST 81:85 (18:21, 16:29, 22:20, 25:15)

Dvorana: SC Pinki
Gledalaca: 1.500
Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Marko Juras.

Mega Leks: Mušidi 11, Simić, Đoković 6, Jaramaz 12, Veljković, Spasojević 8, Milisavljević 2, Kaba 9, Zagorac 18, Čančar 7, Simeunović, Tejić 8.

Budućnost: Rejnolds, Vilijams 3, Su. Šehović, Džejms 6, Subotić 11, Se. Šehović 22, Baćović, Ilić, Savović 11, Nikolić 3, Popović 14, Vranješ 15.

Piše: Nikola Stojković

(FOTO: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov) 


tagovi

SrbijaRade ZagoracMega LeksMarkus VilijamsJadranska ligaDejan MilojevićCrna GoraBudućnost PodgoricaAlfa Kaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara