"ne tako davno Tvente je bio redovan u Evropi"
"ne tako davno Tvente je bio redovan u Evropi"

Posledice šurovanja sa menadžerima - Tvente izbačen u drugu ligu!

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.05.16. | 19:36

Šampion Holandije iz 2010. na staklenim nogama

ne tako davno Tvente je bio redovan u EvropiSve je počelo naizgled logičnim poslovnim potezom. Pritisnuta dugovima, uprava se pozajmila. Nije to bila neka nenormalna suma. Ali pogrešni su bili ljudi od kojih je Tvente pozajmio. Dug od 5.000.000 evra prema menadžerskoj kompanija Dojen Sports, poznatog superagenta Nelija Lukasa, pretvorila se u višegodišnju agoniju koja je novo poglavlje dobila današnjim izbacivanjem iz Eredivizije.

Tvente je kažnjen zbog kršenja finansijskih propisa prilikom poslovanja na fudbalskom tržištu. Iz istog razloga već su mu dva puta oduzeta po tri boda, pritom mu je izrečena finansijska globa od 200.000 evra i izbačen je iz evropskih takmičenja na period od tri godine.

Izabrane vesti

Sve zbog toga što su za pomenutih 5.000.000 evra Dojen Sportsu prepustili procente od prodaje pojedinih igrača, među njima i Dušana Tadića.

Inicijalno je napravljen plan za finansijski oporavak kluba, ali kako Tvente nikako ne uspeva da isprati rokove svako malo - nova muka.  Uzalud 13. mesto u tek završenoj sezoni Eredivizije. Tvente ispada u drugu ligu. 

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara