"Dušan Cvetinović u žutom dresu Grashopersa"
"Dušan Cvetinović u žutom dresu Grashopersa"

Potvrđeni pregovori Partizana i štopera: Ako se budem vraćao to će biti samo Humska

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 09:54

„Lans želi da me otkupi, ali moja želja da dođem nije sporna“, uverava Dušan Cvetinović

Dušan Cvetinović u žutom dresu GrashopersaMarku Jovanoviću je rečeno da se na njega ne računa, Lazaru Ćirkoviću isto još zimus, Gregor Balažic i Miloš Ostojić su tek „izašli“ iz povreda, Nikola Milenković i Miladin Stevanović su talentovani, ali suviše mladi da bi poneli teret obaveza na tri fronta, pa je Partizanu, uz Sedrika Goguu, potreban bar još jedan štoper za narednu sezonu. A taj jedan bi mogao da dođe iz Norveške.

Štaviše, ako se Dušan Cvetinović (27) bude vraćao u svoju državu, kaže da može da zaigra isključivo za crno-bele. Defanzivac Haugesunda, o kome je MOZZART Sport pisao prošle sedmice, potvrdio je da pregovara sa klubom iz Humske 1 i da ga ka Topčiderskom brdu mami poziv ljudi iz sportskog sektora aktuelnog osvajača Kupa Srbije.
Ideja da se vratim u srpski fudbal dolazi u obzir samo ukoliko poziv stigne iz Partizana. Imao sam sreću da se upravo to dogodilo, trener Ivan Tomić i sportski direktor Ivica Iliev su me kontaktirali u želji da me angažuju. Zna se ko su obojica bili u svetu fudbala, kakve su karijere ostvarili i nema ništa bolje za jednog fudbalera nego kad ti ljudi, koji su ceo život u ovom sportu, ukažu čast i pozovu te da im se priključiš“, rekao je Cvetinović u razgovoru za Sport.

Izabrane vesti

Reč je o nekadašnjem stažisti u mlađim kategorijama OFK Beograda, koji se preko Mačve i Dinama iz Vranja otisnuo u Švajcarsku, pa posle igranja za Volen, Grashopers i Vaduc otišao u Haugesund, koji ga je prošle sezone pozajmiio francuskog drugoligašu Lansu. Otud pitanje: šta ga motiviše da se iz sređene države i jake lige vrati u naš ne baš sjajan fudbal?
Pre svega poziv tako velikog kluba kao što je Partizan, ali i takmičenje u Evropi, borba za trofeje u domaćem prvenstvu. Naravno, ne mogu da ne pomenem i navijače, taj naboj na tribinama može da se oseti samo u Srbiji. Takva strast nema nigde i to mi je nedostajalo“.

Realizacija posle se, ipak, još ne nazire.
Komplikovano je utoliko što je Lans izrazio želju da me otkupi od Haugesunda. Isto je učinio i Partizan. Tu sam i ja, negde između. Ni sam ne mogu da odgovorim dokle je sve to došlo, ali moja želja da dođem u Humsku nije sporna“, dodao je Dušan Cvetinović.

Fudbaleri Partizana već u sredu počinju pripreme za novu sezonu, prve dve sedmice će raditi u Sportskom centru „Zemunelo“, a 22. juna odlaze u Poljsku, gde će im baza biti trening centar Opaljenika, u blizini Poznanja.

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Partizanletnji prelazni rok 2016Dušan Cvetinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara