"Balažica iznose sa terena na San Mamesu"
"Balažica iznose sa terena na San Mamesu"

Potvrđeno - kraj sezone za Balažica! Drulović bez rezervnog štopera u Jagodini: Samo da se još neko ne povredi

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.15. | 15:35

Trener Partizana neće da zaigra sa dva špica ni u Jagodini

Balažica iznose sa terena na San MamesuCrni oblaci nad Zemunelom. Kako zbog serije loših rezultata, tako i usled izuzetno kadrovske situacije koja je dodatno pogoršana vešću da je za Gregora Balažica sezona završena!

Posle niza pregleda magnetnom rezonancom potvrdila su se strahovanja koja su u Partizanu imali još za vreme utakmice u Bilbau. Slovenačkom štoperu stradali su prednji ukršteni ligamenti kolena i na teren će najranije moći na početku priprema za narednu takmičarsku godinu.
„Sve ukazuje da je teška povreda, ali sačekaćemo procene još nekoliko lekara, vrhunskih stručnjaka. Prema prvim prognozama, Balažica čeka šest do osam meseci pauze, kao u slučaju Miroslava Vulićevića“, rekao je trener crno-belih Ljubinko Drulović.

Izabrane vesti

Balažic će uskoro na operaciju, njegov kolega iz odbrane Miloš Ostojić je kažnjen crvenim kartonom u Gornjem Milanovcu, pa se stručni štab u pripremi gostovanja u Jagodini (nedelja, 17 časova) suočava sa činjenicom da nema rezervnog štopera. Lazar Ćirković i Fabrisio Dornelas biće tandem ispred Filipa Kljajića.
Ćirković i Fabrisio su nam jedine opcie, to je život, moramo da se snalazimo. Nadam se da se niko od njih neće povrediti. Mogu i moraju da budu dobar tandem, pokazali su to u delovima utakmice u Bilbau. Bilo je, naravno, grešaka i individualnoj markaciji, Aduric nam je lako dao četvrti gol, a Fabrisiov posao je bio da ga u tome spreči“.

U Jagodini, sva je prilika, neće igrati ni Abubakar Oumaru. Njega povreda nije teže prirode, ali će preventivnih razloga preskočiti duel u Pomoravlju.
Neke stvari su teško objašnjive sa povredama, na svakoj utakmici ostanemo bez dva, tri igrača. Ispostavilo se da Abuova povreda nije toliko opasna kao što se u prvi mah činilo. Oumaru je igrač od koga se mnogo očekuje, a mi ćemo učiniti sve da tokom reprezentativne pauze ostane u Beogradu i bude podvrgnut odgovarajućem medicinskom tretmanu“.

Oumaru neće igrati, što sužava Druloviću mogućnosti u napadu, pa možda zbog toga trener crno-belih ne planira da promeni formaciju i konačno zaigra sa dva špica.
„Nije trenutak da Valeri Božinov i Ivan Šaponjić počnu zajedno. Jedan od njih biće starter“.

Upitan da prokomentariše činjenicu da je rukovodstvo odrezalo kazne igračima zbog rezultatskog posrtanja u Superligi, strateg kluba iz Humske nije bio preterano rečit.
Kao igrač nikad nisam kažnjavan, ali ovo su unutrašnje stvari kluba i treblo bi da ostanu među nama. Igrači su pokazali napredak, svesni smo teškoća sa kojima se suočavamo, pa ćemo, bez obzira što rezultat u Španiji nikome nije prijao, pokušati što brže da izađemo iz situacije u kojoj se nalazimo“, rekao je Ljubinko Drulović.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLjubinko DrulovićGregor Balažic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara