""
""

Povratak Darka Kovačevića! U igri i engleski velikan

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.04.17. | 13:33

Četiri godine posle odlaska u penziju, legendardni Srbin opet spreman da zasuče rukave

Prošle su četiri godine otkako je Darko Kovačević napustio funkciju sportskog direktora u Olimpijakosu, Legendarni Srbin koji ima kultni status u Pireju je sada spreman za povratak u direktorsku fotelju!

Izabrane vesti

Grčki mediji prenose da je Kovačević obavio razgovore sa vlasnikom Olimpijakosa Vangelisom Marinakisom sa kojim je ostao u dobrim odnosima. Nekadašnji golgeter bi opet mogao u fotelju sportskog direktora crveno-belih.

Uprkos odbrani titule, ova sezona nije zadovoljila ambicije velikana iz Pireja. Neuspeh u Evropi je ostao kao crna mrlja na Olimpijakosovoj sezoni. Ispali su od Hapoel Ber Ševe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i od Bešiktaša u Ligi Evrope. Promenjena su trojica trenera, a mimo ranije tradicije Olimpijakos je na odbranu titule čekao do pretposlednjeg kola i izgubio je tri od šest prvenstvenih derbija u sezoni.

Zato u klubu razmišljaju o promenama i angažmanu novog sportskog direktora koji bi doveo novog trenera i odradio prelazni rok.

Međutim, Kovačevićev sastanak sa Marinakisom nagovešatava i drugu vrstu saradnje. Kovačević bi mogao da postane direktor posrnulog engleskog velikana Notingem Foresta. Marinakis je nedavno dobio zeleno svetlo za kupovinu Notingem Foresta od sadašnjeg vlasnika Favaza al Hasavija.

Očekuje se da grčki biznismen u narednim nedeljama preuzme kontrolu nad dvostrukim prvakom Evrope, a Kovačević bi mogao da mu bude desna ruka za sportska pitanja. Bila bi to neka vrsta povratka za Kovačevića na Ostrvo s obzirom da je 1996. godine nosio dres Šefild Venzdeja.

(FOTO: Action images)


tagovi

OlimpijakosNotingem Forestmeđunarodni fudbalGrčkaEvropaEngleskaDarko KovačevićČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara