(AFP)
(AFP)

Ovako nije bilo od vremena Pola Džordža: Indijana dobila plej-of seriju posle deset godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 04:00

Kraj za Milvoki, koji nije mogao više bez povređenog Janisa

Žuta boja je (opet) u modi. Tamo gde je košarka izmišljena, opet se lepo priča o njoj. Lepo i igra Indijana, pošto je raznela Milvoki i najzad preskočila prvu prepreku plej-ofu. Takvo dostugnuće čekala je okruglo deceniju.

Da je eliminacija Baksa poduhvat istorijskih razmera može se razumeti tek na osnovu činjenice da je Pol Džordž igrao za Pejrsese u vreme kad su prethodni put nekog izbacili u doigravanju. Te 2014. su najpre tukli Atlantu, pa Vašington, da bi u finalu Istočne konferencije pokleki pred Majamijem. Sad imaju pravo da se nadaju velikom rezulzatu, jer su ekipu koja je bila bolje plasirana od njih na kraju osnovnog dela NBA lige.

Izabrane vesti

U šestoj utakmici, Indijana je slavila 22 razlike (120:98) i okončala seriju (4:2), kao kad teniser ostvari brejk u ranoj fazi meča i onda ga ne ispušta. Ispostavilo se da je četa trenera Rika Karlajla presudni susret dobila na strani u drugoj utakmici, posle čega joj je bilo lakše.

Doduše, ima i to povreda ključnih igrača Milvokija, jer je Janis Adetokumbo propustio kraj osnovnog dela prvenstva i celu seriju, a Dejmijan Lilard se tek vratio na parket posle povrede tetive. Ko zna kako bi se situacija odvijala sa njima dvojicom. Ovako, Indijana ide na Njujork koji je u šestoj utakmici izbacio Filadelfiju.

Posle osam pobeda ove sezone nad Baksima, neće baš ni Seltiksima biti svejdno kad se zatrče na žutu armiju, koju je do pobede nad Milvokijem predvodio Tajris Haliburton. Ubacio je 17 pobeda, dodao deset asistencija i zabeležio šest skokova. Od članova startne petorke više poena i uhvaćenih lopti je imao Paskal Sijakam (19, sedam), ali je uticaj Haliburtona bio vidljivi tokom celog meča, dok je domaćin sticao veliku zalihu. Između ostalog i zahvaljujući podršci s klupe, pošto su Ti Džej Mekonel i Obi Topin ubacili 21, odnosno 21 poen.

Sve je to uticalo na žurku u Indijani, gde tamošnji navijači nisu navikli na slavlje. Tri prethodne sezone njihovi miljenici se nisu ni kvalifikovali za plej-of, a od te 2014. su dvaput gubili od Klivlenda, po jednom od Toronta, Bostona i Majamija, uz napomenu da ni 2015. nisu stigli do doigravanja.

Pitanje je da li bi sad prošli da je Janis bio zdrav, uz napomenu da je Kris Midlton rovit (a i takav je ubacio 14 poena), Bobi Portis i Bruk Lopez dodali po 20, oporavljeni Dejmian Lilard je postigao 28 (četiri trojke), ali čelnici Baksa već moraju da gledaju u budućnost i, možda, nešto menjaju. Janis jeste u najboljim godinama karijere, međutim, Lilardu su 33, Patriku Beverliju 35, Midltonu 32, Bruku Lopezu 36... Stižu mlađi, brži, poletniji...


tagovi

Indijana PejsersTajris HaliburtonNBA ligaplej-of NBA ligeMilvokiMilvoki BaksJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara