Požar u Lionu, trener se oprostio od igrača! Šansa za Murinja?

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 14:29

Francuski klub u teškoj situaciji

Sve što je u prvom delu sezone bilo dobro u Lionu, okrenulo se naglavačke u drugom. Od eliminacije iz Lige šampiona, situacija u klubu je gora iz dana u dan, a trener Bruno Ženesio je i definitivno rešio da napusti klub na kraju sezone.

Prema saznanjima francuskih medija, on je sinoć u svlačionici saopštio igračima da uskoro odlazi. Istina, njemu svakako na kraju sezone ističe ugovor, ali se makar očekivalo da razgovara sa upravom kluba oko produžetka. Izgleda da je to brzo rešeno i Lion će morati da traži novog trenera. A u poslednje vreme se šuškalo o šokantnom dolasku Žozea Murinja

Izabrane vesti

Sve je počelo posle eliminacije u polufinalu Liga kupa kada je predsednik Žan Mišel Ola ljutito poručio da Ženesiju neće biti produžen ugovor. Od tada je ekipa potpuno destabilizovana i srlja iz neuspeha u neuspeh. Usledili su prvenstveni porazi od Dižona i Nanta, pa je Lionu sada ugroženo treće mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Ljuti rival Sent Etjen je udaljen šest bodova, ali ima meč manje i lakši raspored do kraja. Lion do kraja gostuje Bordou i Marselju, dočekuje drugoplasirani Lil… Sent Etjen sa druge strane od sedam preostalih mečeva, četiri igra kao domaćin, gostuje Monaku, Remsu i Anžeu.  

Na krizu se nadovezala zapaljiva atmosfera u svlačionici. Nabil Fekir se potukao sa štoperom Marselom, a Memfis Depaj sa bekom Mendijem. Niko od njih četvorice sinoć nije bio u timu na meču sa Nantom. Ženesio pokušava da konsoliduje tim, ali mu ne ide u prilog što igrači već znaju da je bivši i što je izgubio autoritet kod njih.

Pred Lionom su krizni dani…

Predsednik Ola svakodnevno demantuje negativne informacije koje se pojavljuju u medijima, ali na kraju samo pogoršava situaciju.

Nedavno je demantovao i medijske spekulacije da bi na klupu Liona mogao da dođe Žoze Murinjo. Portugalac se već neko vreme povezuje sa francuskim klubom, klupa će mu biti oslobođena, ali je pitanje kako bi njegov ego podneo rad u klubu koji nije prvi ešalon evropskog fudbala poslednjih godina. A na takve je navikao.

Ipak, ni on ne može da bira. Želeo je da se vrati u Real ili Inter, ali mu je Zidan zatvorio vrata u Madridu, dok ga direktor Marota na želi u Interu. Teško će i na klupu pari Sen Žermena jer je Tuhel dobio poverenje i potpisaće novi ugovor. U Premijer ligi su mu zatvorena vrata posle neuspeha u Čelsiju i Mančester Junajtedu. U Bajernu ga ne mirišu previše… Opcija je sve manje, možda bi Lion i Murinjo mogli da pomognu jednom drugom.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Žoze MurinjoBruno Ženesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara