"Prandeli i Baloteli"
"Prandeli i Baloteli"

Prandeli podneo ostavku, pre toga napao sudiju i Balotelija: Nikad neće shvatiti kad mora da bude miran

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.06.14. | 21:22

Čelnici Fudbalske federacije Italije mole Ćezarea da se predomisli

Prandeli i BaloteliEliminacija sa Mundijala, a odmah zatim ostavka. Ćezare Prandeli nije više selektor Italije. Samo pola sata posle poraza od Urugvaja (0:1) čovek koji je u minule četiri godine preporodio Azure povukao se sa funkcije vože državnog tima.

Osim Prandelija, ostavku je podneo i Đankarlo Abate, predsednik Fudbalske federaciej Italije, koji je nekadašnjeg trenera Fiorentine, ipak, zamolio da preispita odluklu i možda ostane na poslu, jer je značajno unapredio igru ove selekcije koja je ispala na Mundijalu u Južnoj Africi u grupnoj fazi, zatim dogurala do finala Evropskog prvenstva 2012, ali i sadpretrpela debakl u Grupi D.
Ja se povlačim, a Prandeliju sam rekao da razmisli i da se nadam da će promeniti odluku“, rekao je Abate.

Izabrane vesti

Prandeli je ostavku podneo posle konferencije za medije na kojoj je rekao da su porazu od Urugvaja kumovale sudije greške.
Prekršaj Markizija za crveni karton uopšte nije izgledao kao nameran. Bilo je grubih startova, ali nijedan za isključenhje. Urugvaj praktično nije ni šutnuo na gol, a morao je da pobedi. Sudija je upropastio utakmicu onim crvenim kartonom. Ne daje se za to crveni“, ljut je bio Prandeli.

On je rekao da je šteta što je Italija „pod ovakvim uslovima“ završila Mundijal i objasnio zbog čega je u poluvremenu ostavio Marija Balotelija u svlačionici, u situaciji kad je napadač Milana već zaradio žuti karton, koji bi ga eliminisao iz osmine finala da su se Azuri plasirali.
Baloteli nikad neće razumeti kad mora da bude miran, a kad je dobro da bude pod stresom. Mora da zna kako da uspostavi ravnotežu. Zamenio sam ga jer sam se plašio da će dobiti crveni“, priznao je Prandeli.
(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalItalijaĆezare PrandeliBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara