"Dame Ndoje"
"Dame Ndoje"

Prazne tribine i tišina koju je remetio samo zvuk Lokomotive (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.11.13. | 17:55

Derbi Moskve protekao u znaku sedmice, masovnog prisustva policije iako se meč igrao bez navijača (?!) i pobede gostiju od 1:3. Dame N’Doje uništio Spartak

Dame NdojePunim parom gazi Lokomotiva. Železničari su iskoristili prazne tribine stadiona Lužnjiki i u gradskom derbiju savladli Spartak sa ubedljivih 1:3 (1:2) za prvu pobedu na gostovanju kod večerašnjeg rivala još od 2008. godine.

Divljanje navijača domaćeg tima na gostovanju kod Šinjika u kup utakmici pogubno je uticalo na fudbalere Spartaka, dok huliganima ostaje da se pogledaju u oči i odgovore na pitanje da li su varvarskim ponašanjem u Jaroslavu pomogli ili samo odmogli omiljenom klubu?

Izabrane vesti

Tišina nad moskovskim nebom parala je uši igračima Spartaka, a inspirisala goste. Pre svih Senegalca Dame N’Dojea, koji je posle pogotka u pobedi nad još jednim gradskim rivalom Dinamom večeras sa dva gola topredovao crveno-beli moskovski tim.

Pogodio je i Aleksandar Samedov, a Jura Movsisjan nije mogao sam protiv raspoložene Lokomotive, pa je njegov gol izgubio na značaju.

Osim u trci za epitetom najboljeg streca lige s obzirom da su baš Movsisjan i N’Doje na deobi drugog mesta sa devet pogodaka u metu, dok su korak ispred samo Zenitov Dani i Artem Džjuba.

Još jedna brojka je danas isplivala u prvi plan. Naime, golovi su padali u sedmom, 17, 27 i 77. minutu, pa se ispostavilo da je sedmica bila talična za Lokomotivu.

Utisak večeri je, ipak, sablasno prazan stadion Lužnjiki, iako se to ne bi pretpostavilo sudeći po brojnim predstavnicima policije, koji su za svaki slučaj bili na licu mesta.

Međutim, nije bilo povoda za to. U kakvoj se atmosferi odigrao meč koji bi trebalo da služi za ponos ruskog fudbala najbolje pokazuje detalj iz prvog poluvremena. Jedna lopta je završila na tribinama, ali nije bilo nikoga da je vrati na teren.

Bilo kako bilo, Lokomotiva se posle treće uzastopne pobede osamila na drugoj poziciji na tabeli, pa sada ima samo dva boda zaostatka za vodećim Zenitom. Sasvim zasluženo, s obzirom na to da je poslednji poraz pretrpela još kada su deca krenula u školu – 1. septembra.

Anžijeve muke se nastavljaju... Propali projekat Sulejmana Kerimova tome ka ispadanju u drugu ligu. Danas su u 93. minutu poraženi minimalno od Urala koji ih je prestigao na tabeli i zakucao ih je za dno tabele. 

PREMIJER LIGA – 15. KOLO:

Krasnodar – Kubanj 1:2 (0:0)
/Gohu 90+3 – Bucur 64, Popov 90+1/

Rostov – Kubanj 0:0

Spartak – Lokomotiva 1:3 (1:2)
/Movsisjan 27 – N’Doje 7, 77, Samedov 17/

Anži – Ural 0:1 (0:0)
/Asevedo 90+3/

Subota:

Volga – CSKA Moskva 1:2 (1:1)
/Šelton 30 – Dumbija 34, Tošić 73/

Dinamo Moskva – Tom Tom 1:0 (1:0)
/Bordačov 42ag/

Zenit – Amkar 1:1 (1:1)
/Dani 38 - Fibel 26/

Ponedeljak

13.00 Terek – Krila Sovjetov 

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

Aleksandar SamedovDame N’DojeEvropaJura MovsisjanLokomotiva MoskvaPremijer ligaRusijaSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara