Marijus Volf
Marijus Volf

Pre godinu i po dana četvrta liga, danas na meti Napolija i Marselja - plaćen 500.000, sada 30 puta skuplji

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.04.18. | 12:57

Najveća greška Hanovera i najbolja Ajntrahtova investicija

Decembar 2016. Marijus Volf je među rezervama Hanovera. U četvrtoj ligi fudbalske piramide u Nemačkoj. Razgovara sa roditeljima. Razmišlja ima li sve to smisla. Menadžeri se raspituju o mogućnostima. Srećom, pojavljuje se Fredi Bobić. Ide po zemlji i traži talente. Ajntraht nema para za bacanje, sezonu ranije jedva je sačuvao opstanak. Poslednjeg dana januarskog prelaznog roka Volf dolazi na šestomesečnu pozajmicu u Frankfurt. Šest meseci kasnije Ajntraht i otkupljuje njegovo ugovor za 500.000 evra. Danas, očekuje priliv od 12.000.000 do 15.000.000 evra od prodaje 22-godišnjeg krilnog fudbalera!

Kakav preokret! Trebalo bi da crvenim zaokruži taj 31. januar 2017.
Nije mi uopšte bilo lako kada su me poslali da treniram sa amaterima Hanovera. Pitao sam se zašto ne dobijam šansu, ali sam rešio da zavrnem rukave i nadam se da će taj dan ipak stići”, prisećao se Volf u nedavnom intervjuu za Kiker.

Izabrane vesti

Danas, Bild izlazi sa ekskluzivom: Volf ide iz Frankfurta! Lajpcig, koji se zimus raspitivao, u međuvremenu je odustao. Sada su tu neki drugi bundesligaši, pa i Olimpik iz Marselja i pre svih - Napoli.

U Ajntrahtu trljaju ruke, ugovor fudbalera koji ove sezone blista u Bundesligi (četiri gola id evet asistencija) ističe tek 2020. Vrlo lako bi moglo da se desi da klub zaradi i do 30 puta više od onoga što je uložio u Volfa.

Druga je stvar koliko će ga to koštati na terenu. Šef Niko Kovač ide u Bajern. Neće ostati ni golman Lukas Hradecki (iz Brondbija je zato doveden Frenderik Renov)…
Znamo da ga traže mnogi klubovi, ali mi planiramo budućnost sa njim”, odgovara Bobić.

Ali kad zazveckaju novci, mnogi se polakome. Čak i ako je u pitanju momak koji se nekako ušunjao u krug kandidata za reprezentaciju Nemačke na Mundijalu u Rusiji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Marijus Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara