"Čuvena „salatara“ Dejvis kupa"
"Čuvena „salatara“ Dejvis kupa"

Prekombinovanje Dejvis i Fed kupa

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.09.16. | 12:15

Prestižna teniska takmičenja uskoro bi mogla da dožive značajne promene

Čuvena „salatara“ Dejvis kupaApeli najboljih svetskih tenisera da se reorganizuju Dejvis kup i Fed kup, čini se da će konačno biti uslišeni.

Kako je Međunarodna teniska federacija objavila, najverovatnije na zasedanju ove organizacije avgusta iduće godine biće doneta pravila koja bi trebalo da isprate trenutne standarde u modernom sportu. A to znači atraktivnost, pre svega sa komercijalne strane, uz što manje isprepletanosti sa kalendarima turnira.

Izabrane vesti

Svakako najzanimljivija promena bio bi izbor grada domaćina finala Dejvis kupa, po ugledu na Ligu šampiona ili NFL. Time bi se izbegli problemi oko organizacije, kao što je to trenutno slučaj sa Hrvatskom koja, zbog cajtnota još ne zna gde će ugostiti Argentinu u borbi sa „salataru“. Sem toga, kontemplira se o ukidanju mečeva na tri dobijena seta, pre svega zbog velikih napora kojima su izloženi uglavnom najbolji teniseri sveta, koji su usput i glavne poluge reprezentacija. To su samo jedni o razloga što najpoznatiji asovi često prosto nisu u stanju da igraju pod zastavom domovine.

Još jedna zanimljiva promena koja bi mogla da se dogodi je prekombinacija Svetske grupe Fed kupa, to jest proširenje na 16 ekipa, dok bi se šampion dobijao na fajnal foru.

(foto: Action Images)


tagovi

Fed kupDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara