""
""

PREMIJER: Petarda Liverpula u režiji Staridža, Sitijev dragulj Silva, šok za Svrake (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.01.13. | 17:55

Džerard, Suarez i družina u partiji sezone razgromili Norič, Le Fondr režirao preokret Redinga u Njukaslu, Španac vodio šampiona do pobede, prvenac Remija na debiju za policajce neutralisao povratnički gol Džoa Kola

 

Izabrane vesti

Konačno je proradio i Liverpul! Četa Brendana Rodžersa je pružila najbolju partiju u sezoni i na svom Enfildu deklasirala Norič sa 5:0, a ceo tim je odigrao na visokom nivou. Ipak, jedan momak zaslužuje posebne pohvale. Danijel Staridž je i u trećem meču za Redse postigao gol i pokazao se kao sjajno pojačanje. Pored gola imao je i fenomenalan potez kod gola Suareza i izgleda da Urugvajac konačno ima dostojnog partnera u napadu Liverpula.

Henderson je načeo Kanarince strahovitim udarcem sa 16 metara. Suarez je duplirao prednost posle već pomenute „brazilske asistencije“ Stardiža. Naime, on nije dohvatio loptu, već ju je majstorski propustio kroz noge do Suareza i tako lansirao Urugvajca pred gol rivala, a potom je Staridž u 58. minutu zapečatio sudbinu gostiju. U strelce se upisao i kapiten Džerard, a debakl Noriča je zaokružio Džonson autogolom u 74. minutu.


Ulogu vođe Mančester Sitija po odlasku Jaje Turea na Kup Afričkih Nacija preuzeo je David Silva i još jednom pokazao da je možda i ključni igrač Građana. Postigao je oba gola u trijumfu od 2:0 nad Fulamom i zadržao nade Sitija u borbi za titulu. Prvi pogodak je dao natrčavši na odbijenu loptu, a drugi posle asistencije Teveza i majstorskog bockanja lopte preko Švarcera. Nastasić je odigrao ceo meč, dok Kolarov nije ulazio u igru.


Sjajan debi je imao novo pojačanje Kvins Park Rendžersa, Loik Remi. Novajlija iz Marseja je već u 14. minutu pobegao odbrani Vest Hema i doveo Policajce u vođstvo.

Ali, Čekićare je poraza spasio povratnik Džo Kol koji je u svom drugom meču po povratku u matični klub postigao gol vredan jednog boda. Njegov imenjak Karlton je šutirao glavom, Žulio Cezar odbranio, ali je Džo Kol strpao otpadak u mrežu za konačnih 1:1.

Iznenađenje dana je napravio Reding u Njuksali pobedom od 2:1. Tačnije, njihov napadač Adam Le Fondr. Svrake su vodile golom Kabaja, ali je u 70. minutu u igru ušao Le Fondr i sa dva gola u roku od sedam minuta doneo totalni preokret, veliku pobedu Redingu i šok na Sent Džejms Parku.

Sanderlend je preokretom i pobedom od 3:2 u Viganu napravio veliki iskorak i odmakao sa na sigurnu distancu od borbe za opstanak. Iako su domaći poveli autogolom Vona na početku meču, usledio je veliki preokret Crnih mačaka u režiji njihovog najboljeg igrača Stivena Flečera. Prvo je Gardner izjednačio, a potom sjajni Flečer sa dva gola obezbedio tri boda četi Martina O'Nila. Mogao je Flečer i do het trika, ali je u finišu meča pogodio prečku. 

 

PREMIJER LIGA - 23. kolo

Subota
Liverpul - Norič 5:0 (2:0)
/Henderson 25, Suarez 36, Staridž 59, Džerard 66, Benet 74 autogol/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (1:0)
/Silva 2, 69/

Njukasl - Reding 1:2 (1:0)
/Kabaj 35 - Le Fondr 71, 77/

Svonsi - Stouk 3:1 (0:0)
/Dejvis 49, De Guzman 57, 80/

Vest Hem - KPR 1:1 (0:1)
/Remi 14 - Kol 68/

Vigan - Sanderlend 2:3 (1:3)
/Von 5 autogol, Enrikez 79 - Gardner 17 penal, Flečer 21, 42/

18.30: VBA - Aston Vila

Nedelja
14.30: Čelsi - Arsenal
17.00: Totenhem - Mančester junajted

Ponedeljak
21.00: Sautempton - Everton


tagovi

Adam Le FondrDanijel StaridžDžo KolDžordan HendersonEngleskaEvropaFulamKvins Park RendžersLiverpulLoik RemiLuis SuarezMančester SitiNorič SitiPremijer ligaRedingSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara