""
""

Prijatelji sporta - neprijatelji velikana! Dajte im odmah Kup Nemačke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 20:22

Fudbaleri malenog Lotea preko Minehna 1860 dospeli u društvo Bajerna, Šalkea, HSV-a, Menhengladbaha...

Nema sumnje - ovi momci su već sada pobednici Kupa Nemačke, pa makar se u maju i ne našli u finalu na velikom Olimpijskom stadionu u Berlinu. Fudbaleri Športfreunde Lotea, nemačkog trećeligaša, uspeli su da šokiraju još jednog favorita i preko drugoligaša Minhena 1860 domognu se četvrtfinala Kupa Nemačke i društva Bajerna, Šalkea, HSV-a...

Izabrane vesti

Ako smo pobedu nad Verderom u avgustu (2:1) i Leverkuzenom na penale u drugoj rundi najmasovnijeg takmičenja okarakterisali kao splet srećnih okolnosti, večerašnji trijumf Prijatelja sporta nad timom iz Bavarske pokazao je da maleni klub sa severozapada Nemačke ima ozbiljan kvalitet.

Iako su se u većem delu meča branili od motivisanih rivala, koji su sa novim trenerom Vitorom Pereirom i pojačanjima ušli u drugi deo sezone, fudbaleri Lotea majstorski su kaznili neopreznost Lavova u odbrani i ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba.

Bez obzira što su daleko od plasmana u Cvajtu, fudbaleri trenera Atalana itekako znaju da igraju fudbal, a to su pokazali i u 28. minutu kada je posle dobre akcije i intervencije golmana Ortege, levokrilni napadač Jaroslav Linger prosto zakucao loptu u mrežu i obradovao oko 10.000 domaćih navijača na malenom Frimo stadiončiću.   

Nije se Lote uplašio velikog Minhena, a nakon što je nekoliko puta spasavao mrežu svog golmana Fernandeza, posle solidnih pokušaja Gitkjaera i Aignera, u 58. minutu odlučen je konačan ishod ovog susreta. Napadač domaćina Kevin Frajberger sjajno je pobegao odbrani Minhena, rutinski zaobišao golmana i postavio konačnih 2:0 posle kojih nije bilo povratka za Lavove. 

Lote se znalački odbranio do kraja, a očajni Minhen, za koji je 71 minut odigrao i nekadašnji bek Čukaričkog Filip Stojković (dobio žuti karton) nije imao snage da ugrozi najlepšu fudbalsku priču u Nemačkoj ove sezone. Lote je zasluženo u društvu najboljih timova u Kupu Nemačke, a ko zna, ako je mogao Milvol do finala FA kupa pre desetak i kusur godina, možda mogu i Prijatelji sporta da se nađu u Berlinu u maju. Lepo bi bilo...

U senci trijumfa Lotea večeras je ostala rutinska pobeda Šalkea na gostovanju drugoligašu Sandhauzenu od 4:1 posle koje su se fudbaleri iz Gelzenkirhena plairali u četvrtfinale. Matija Nastasić je solidno odradio posao u odbrani gostiju, a da Šalke ide dalje bilo je jasno posle prvih 45 minuta koje su rešili u svoju korist sa 3:0 golovima Šefa, Kaliđurija i Nalda. U nastavku je Vuten smanjio na 1:3, a tačku na ovaj meč i prolaz stavio je rezervista Konopljanka dvadesetak minuta pre kraja.

Lote i Šalke pridružili su se tako Hamburgeru, Arminiji, Bajernu i Menhengladbahu na žrebu za četvrtfinale koji će biti održan večeras od 23.15 časova, a pored njih mesto će zauzeti i pobednici okršaja Dortmund - Herta i Hanover - Ajntraht koji se igraju od 20.45.  

(FOTO: Screenshot)


tagovi

SandhauzenNemackaMinhen 1860Kup NemačkeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara