""
""

Priznajem, nikada nisam uživao u igranju utakmica

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.17. | 12:36

Rajan Gigs napisao kolumnu za britanski Telegraf u kojoj se potpuno "otvorio"

Rajan Gigs - oličenje fudbalske veličine, veštine, simbol velikog Mančester Junajteda i lojalnosti jednom klubu. Bio je u Junajtedu od 14. do 42. godine, osvrnuo se na detalj da Aron Lenon ima psihičke probleme i poželeo je da nešto napiše na tu temu.

Kolumna je izašla na sajtu britanskog Telegrafa. I prilično odslikava život profesionalnog fudbalera kakav nama nije poznat.
"Moram da priznam da nikada nisam stvarno uživao u utakmicama. Ulog je bio prevelik dok sam igrao za Junajted. Osim ako nismo vodili 3:0 na 10 minuta pre kraja. Shvatio sam da fudbal ima naviku da te spotiče. Nikada nije mudro da gledaš okolo i da se opustiš, uživaš u momentu", napisao je Gigs.

Izabrane vesti

Inicijalna kapisla za ovu "ispovest" bilo je ono što se dogodilo Aronu Lenonu.
"Ne znam šta se dogodilo Aronu, ali sam se lično uvek mučio u periodima kada sam bio van tima ili kada sam igrao loše. Imao sam osećaj beskorisnosti. Kao fudbaler pitaš se da li saigrači gledaju u tebe i pitaju ista pitanja koja ti sam sebi postavljaš. Zašto ne može da ima jedan pristojan pas? Zašto je stalno povređen? Šta nije u redu sa njim?".

Stres je bio svakodnevica za Rajana Gigsa. Nastavio je da objašnjava sa čime se sve susretao.
"Jedna stvar za koju mislim da je jedinstvena je stres koji doživljavaju fudbaleri koji svakoga dana kada izađu iz kuće ne znaju sa čime će se susresti. Možda će biti 30 zahteva za autogram ili selfi, možda neće biti nijedan. Možda čuje lepe komentare, možda čuje one grube. Nisam znao kako će mi dan izgledati".

Iako je osvojio 13 Premijer liga i dve Lige šampiona sa Junajtedom, Gigs je otkrio da je poraze primao veoma lično, i da nije izlazio iz kuće po nekoliko dana posle poraza.
"Institucionalizovan - to je reč koju bih opisao moj život kao fudbalera Mančestera. Lično sam prihvatao svaki poraz, a posle nekih velikih poraza nisam izlazio iz kuće po dva dana ako nemamo treninge. Sada znam da mi to nije pomagalo i da nije normalno, ali nije lako da znate šta je normalno kada ste u takvom okruženju".

Ovaj 43-godišnjak kaže da posle odlaska u penziju može da uživa u drugim stvarima koji nemaju veze sa fudbalom.
"Znam da mnogim igračima kraj karijere dođe kao olakšanje. Stres je nešto na šta sam naučio da gledam veoma ozbiljno kao igrač. Mogu da kažem da sam imao probleme u nekim momentima, ali kada pogledam iza sebe vidim da sam bio jedan od onih koji je imao sreće".

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaMančester Sitimeđunarodni fudbalPremijer ligaRajan Gigs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara