"Andrija Prlainović"
"Andrija Prlainović"

Prlainović: Vaterpolo nikada nije imao problem sa fer-plejom, mi poštujemo svog rivala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.13. | 15:57

"Ima i u našim duelima grubih prekršaja i nekad dođe do otvorenog sukoba, ali posle utakmice je najbitnije da zaboravimo na sve to i pružimo ruku, bez obzira na konačni ishod", rekao je reprezentativac Srbije

 

Andrija PrlainovićU jeku novih skandala i fizičkih obračuna na večitim derbijima, jedan od najboljih vaterpolista Srbije i Crvene zvezde, Andrija Prlainović, istakao je da su večiti derbiji u vaterpolu uvek teški, ali i da se dosta razlikuju od ostalih sportova.
“Nekad je sigurno teško, i trudimo se da budemo što više u okviru toga. Ima i u vaterpolu grubih prekršaja i nekad dođe do otvorenog sukoba, ali posle utakmice je najbitnije da zaboravimo na sve to i pružimo ruku, bez obzira na konačni ishod. Vaterpolo u Srbiji nema problem, i nadam se da neće imati sa fer-plejom. Utakmice u prvenstvu su uglavnom primer kako treba da izgleda meč, sa velikom tenzijom, odličnim protivnicima i rivalima“, rekao je Prlainović.

Izabrane vesti

Fenomenalni reprezentativac Srbije uporedio je stanje u vaterpolu sa situacijom u fudbalu, a zatim istakao veliko poštovanje prema Partizanu, za koji je nastupao pet godina.
“U fudbalu je dosta drugačije. Fudbal je sport koji svi prate. U Partizanu sam proveo prelepih pet godina, tu sam sazreo kao čovek i kao igrač. I dan danas sam u jako dobrim odnosima sa svima u klubu, počev od igrača, preko stručnog štaba, ali i ljudima koji rade u klubu. Prema svima imam jako veliko poštovanje prema vaterpolo klubu Partizan. Želeo bih samo da rivalstvo između dva kluba bude i ostane zdravo, i imaće svi koristi od toga“, objasnio je Prlainović.

Za kraj, vaterpolista Crvene zvezde se osvrnuo i na sezonu u klubu, koja za sada ide jako dobro.
“Sezona je za sada odlična. Ekipa napreduje iz dana u dan. Na svakoj utakmici igramo sve bolje, a nadam se da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije, kad se odlučuje o plasmanu na Fajnal-for i šampionu u prvenstvu“, zaključio je Prlainović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Andrija PrlainovićEvropaSrbijavaterpoloVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara