Piljačeli slavi pogodak u Bukureštu
Piljačeli slavi pogodak u Bukureštu

Promašili pet penala, pa zamolili golmana da ga puca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.02.19. | 21:10

FCSB pobedio Univerizitateu u zanimljvom derbiju rumunskog šampionata - 3:2 (1:1)

Kolo pre kraja regularnog dela takmičenja u Rumuniji čini se da će u trci za šampionsku titulu Klužu društvo praviti ekipa FCSB-a. Steaua, kako je navijači iz milošte zovu, iako pravno to više nije, uspela je večeras u Bukureštu u velikom derbiju da porazi Univerzitateu iz Krajove sa 3:2 i izdvoji se na drugom mestu sa 48 bodova (tri manje od lidera).

Zanimljiv duel gledali smo na Nacionalnom stadionu, a ne bi bilo nezasluženo i da su gosti stigli do pobede posle uzbudljivih 90 minuta. Iako je izgubila bitku, Krajova nikako nije izgubila rat, a kako će u plej-ofu još jednom igrati s večerašnjim rivalom, imaće vremena i prilike da mu se osveti za poraz na najvećem rumunskom stadionu.

Izabrane vesti

Najupečatljiviji detalj na ovom meču dogodio se u finišu prvog dela. FCSB je poveo na vreme zahvaljujući spretnom udarcu glavom iskusnog Hore u 27. minutu, ali je Krajova dobila šansu u finišu prvog dela da sa penala stigne do poravnanja. Pošto su gosti promašili prethodnih pet udaraca, trener ovog tima zamolio je večeras golmana, Italijana Piljačelija da ga izvede, a ovaj ga je pogodio na radost oko 3.000 gostujućih navijača koji su doputovali večeras u prestonicu.

Izgledalo je da će Krajova uspeti da iznenadi FCSB, posebno nakon što je odmah po polasku s centra u nastavku i Barbut pogodio za iznenađujućih 2:1. Ipak, radost gostiju trajala je samo dva minuta, pošto je Filip na drugoj strani matirao italijanskog golmana za 2:2. Steaua je napadala u većem delu drugog poluvremena, a trenutak odluke dogodio se u 83. minutu. Hrvatski štoper Kelić oborio je rivala u šesnaestercu, a glavni arbitar odmah pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač bio je ponovo Joan Hora, povratnik iz turske Superlige, koji se ispostavio kao veliko zimsko pojačanje pošto je već postigao tri gola na četiri utakmice za FCSB. Ovaj večeras sa 11 metara jako je važan u nastojanju da se stigne Kluž i da mu se preotme titula na kraju sezone.    

RUMUNIJA 1 - 25. kolo

Petak
Šepši - Vitorul 0:0

Subota
Astra -  Hermanštat 1:0 (0:0)
/Butean 49/

KSMS Jaši - Kluž 0:1 (0:0)
/Cukudean 90+3/

Nedelja
Dunarea - Dinamo Bukurešt 0:0

Botošani - Gaz Metan Medijaš 1:1 (1:1)
/Fulop 42 - Kristea 38/

FCSB - Univerzitatea Krajova 3:2 (1:1)
/Hora 27, 83. penal, Filip 49 - Piljačeli 39. penal, Barbut 46/ 

Ponedeljak
19.00:  (2,45) Konkordija  (3,00)  Voluntari (3,20) 

*Kvote su podložne promenama


tagovi

FCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara