"Delibasic Alonso"
"Delibasic Alonso"

Protiv koga će Delibašić izaći na stotku?

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.13. | 18:06

Bivši napadač Partizana, sada uzdanica Rajo Valjekana, postigao 99 golova u prvenstvenim utakmicama, za osam klubova u četiri različite zemlje

 

Delibasic AlonsoSamo jedan precizan hitac potreban je Andriji Delibašiću da postigne 100. ligaški gol u karijeri! Napadač Rajo Valjekana do sada je poslao u protivničke mreže 99 lopti, a priliku da stigne do vrednog jubileja imaće u nedelju (12 časova) protiv nekadašnjeg kluba, Real Sosijedada.

Izabrane vesti

Crnogorski reprezentativac je najefikasniji bio za vreme boravka u Partizanu. Za pet godina odigrao je tačno 100 mečeva i pogodio 48 puta.
Kao što Barselona i Real Madrid u Španiji stalno napadaju, tako je i meni bilo lakše među crno-belima da pogađam. Stvarali smo po 20 prilika, u takvim okolnostima nije bilo teško da ih pretvaram u golove“, seća se Delibašić perioda u Humskoj (1999-2004).

Momak rođen u Nikšiću 24. april 1981. je tokom karijere postizao golove za osam klubova (Partizan, Majorka, Befika – jedino bez gola – Braga, AEK, Beira Mar, Erkules, Rajo Valjekano), u četiri različite zemlje (Srbija, Španija, Portugal, Grčka).
Srećan sam zbog tog podatka, daje mi želju da nastavim jako da treniram i završim karijeru na koti 120 ili 130. Ugovor sa Rajom mi ističe u junu, ali bih voleo da ostanem ovde, odigram još tri ili četiri sezone na najvišem nivou, samo da me povrede zaobižu“, rekao je Delibašić, koji je odigrao 19 mečeva za reprezentaciju Crne Gore i postigao šest golova.

Njegova statistika u mečevima za bodove izgleda ovako: Partizan (48 golova), Majorka (6), Braga (4), Beira Mar (1), AEK (1), Sosijedad (6), Erkules (20) i Rajo Valjekano (13).

 

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

Andrija DelibašićCrna GoraEvropafudbalPrimeraRajo ValjekanoŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara