""
""

PSV rešio tri problema (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 21:32

Šampion ima razloga za zadovoljstvo

Posle dva mršava remija, PSV Ajndhoven je opet na pobedničkim stazama. Šampion Holandije je napokon odigrao dobru partiju i rutinski savladao Den Hag 3:1. Sutra će Ajaks i Fajenord biti pod pritiskom na gostovanjima...

Izabrane vesti

Pobeda i bodovi su najbitniji, ali PSV može da bude zadovoljan i zbog još nekih stvari u večerašnjoj utakmici. Pre svega što je napokon proradio Luk de Jong. Korpulentni napadač je bio u velikoj golgeterskoj krizi, nije postigao gol na prethodnih šest mečeva i večerašnja dva pogotka će mu mnogo značiti.

PSV je poveo golom Gastona Pereira iz penala u 12. minutu pošto je Urugvajac prethodno i iznudio najstrožu kaznu koju je pretvorio u gol. Gol iz penala posebno može da raduje trenera Kokua jer je njegov tim promašio prethodna četiri penala koja su dosuđena u njegovu korist.

A onda je na scenu stupio De Jong. Prvi gol je postigao udarcem glavom u svom stilu, a drugi pošto je lepo bocnuo loptu preko golmana za 3:0 u 55. minutu na asistenciju Zinčenka. Posle toga je sve bilo jasno, a gosti su samo uspeli da ublaže poraz počasnim golom u 57. minutu.

Vitese je nastavio seriju bez pobede. Ukus trijumfa nisu osetili ni peti meč zaredom pošto su remizirali sa Ekscelziorom - 2:2. Gosti su za 14. minutu stigli do vođstva od 2:0, a u oba slučaja su pogodili udarcima sa distance kojima su prethodili dobri potezi Najdžela Haslebajnka, inače nećaka legendarnog Džimi Flojda. Ali Riki van Volsfinkel iz penala, i Tigaduini posle lepe kontre i još lepšeg driblinga su uspeli da spase čast domaćeg tima u Arnemu.

Najubedljiviju pobedu dana je ostavrio Groningen na gostovanju Zvoleu pošto je slavio sa ubedljivih 4:0. Posebno je bio lep drugi gol Van Verta koji je popularnom štiklom pogodio mrežu Rode, odnosno Mahija u finišu meča koji je uputio neodbranjiv šut sa 20 metara.  

EREDIVIZIJA - 14. kolo

Petak:
Go Ahed Igls - Viljem II 0:1 (0:0)
/Šuman 47/

Subota:
Vitese - Ekscelzior 2:2 (1:2)
/Van Volfsinkel 25 penal, Tiagduini 73 - Faik 7, 14/

PSV - Den Hag 3:1 (1:0)
/Pereiro 12 penal, L. De Jong 50, 55 - Bugelsdajk 57/

Zvole - Groningen 0:4 (0:2)
/Tibling 1, Van Vert 39, Rusnak 77, Mahi 86/

20.45: NEC - Tvente

Nedelja:
12.30: Sparta - Roda
14.30: AZ Alkmar - Herakles
14.30: Herenven - Ajaks
14.30: Utreht - Fajenord

 

 

 

 


tagovi

EkscelziorEredivizijaEvropaGaston PereiroGroningenHolandijaLuk de JongNajdžel HaselbajnkPSV AjndhovenRodaVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara