""
""

Putuj Sanderlende, Defo vredi više i hoće u Rusiju! Povratkom u stari klub posle 17 godina...

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.17. | 14:57

Engleski veteran će biti slobodan u izboru nove sredine, a premijerligaš mu već nudi šansu da zadrži status reprezentativca

Džermejn Defo proživljava drugu fudbalsku mladost! Ima 34 godine i igra kao u najboljim danima kada se kao klinac pojavio u napadu Vest Hema, a potom rešetao mreže igrajući za Totenhem. Jedina je nada Sanderlenda u borbi za opstanak, drugi je najbolji strelac među engelskim fudbalerima u Premijer ligu, a posle 1.217 dana se vratio u reprezentaciju Engleske umesto povređenih Runija i Kejna i odmah postigao gol na Vembliju protiv Litvanije.

Izabrane vesti

Pre nešto više od dve godine, Defo se vratio u engleski fudbal iz Amerike kako bi pomogao Sanderlendu u borbi za opstanak. Uspeo je i od tada do danas je postigao 33 gola na 76 premijerligaških duela u dresu Sanderlenda. Međutim, on sam nije dovoljan i Sanderlend će teško izbeći ispadanja u Čempionšip. Ali Defo neće sa njima u drugi rang takmičenja. Niti hoće, niti mora.

U slučaju Sanderlendovog ispadanja u Čempionšip, engelski napadač će biti slobodan u izboru nove sredine jer ima takvu klauzulu u ugovoru. Većina igrača u Premijer ligi ima klauzule koje podrazumevaju drastično smanjenje plate u slučaju ispadanja u Čempionšip, ali Defo ima pravo da dobije odrešene ruke ako se to desi.

On će to sigurno iskorisiti jer želi da zadrži status engelskog reprezentativca i ostane u planovima selektora Sautgejta za Mundijal u Rusiji. Englezi su na dobrom putu da obezbede palsman na SP, a da bi ostao u konkurenciji za dres sa državnim grbom, Defo mora da nastavi da daje golove. U Premijer ligi.
Ako nastavi da postiže golove u Premijer ligi i nastavi da igra dobro, ne vidim aposlutno nijedan razlog zašto ne bi išao na Mundijal“, rekao je engleski selektor Garet Sautgejt.

Prvi kandidat koji mu nudi premijerligaške golove se već pojavio. Nije u pitanju Vest Hem koji je zimus nudio Sanderlendu 8.000.000 evra za povratak Defoa, već još jedan njegov bivši klub - Bornmut.

Defo je u sezoni 2000/2001 igrao u Bornmutu kao pozajmljen igrač Vest Hema. Bornmut je tada bio trećeligaš, a Defo 17-godišnjak kojem su bili potrebni minutaža i iskustvo. U Bornmutu je to dobio pošto je dao 19 golova na 31 utakmici i obezbedio je povratnu kartu na Apton Park.

Posle 17 godina, Bornmut ga opet zove. Ovoga puta da mu pomogne da zadrži status reprezentativca. Klub sa juga Engleske je obezbedio opstanak, a deluje stabilno da će i sledeće godine sačuvati taj status. Defo je u karijeri već jedno napravio pogodak selidbom u Bornmut, sada bi mogao i drugi put.

(FOTO: Action images)


tagovi

SanderlendPremijer ligaEvropaEngleskaDžermejn Defo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara