""
""

Radnički je samo dva puta spustio gard, a majstori Katai i Ibanjez su to surovo kaznili! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.11.15. | 18:50

Nišlije pružile odličnu partiju, ali morale da stisnu ruku Crvenoj zvezdi - 1:2

Za Zvezdu više nema nepobedivih u Superligi! Tamo gde su prošle godine sahranili šampionske ambicije, crveno-beli su izjednačili dostignuće generacije Slaviše Stojanovića i nastavili strojevim korakom da koračaju ka šampionskim znamenjima. Radnički zaslužuje sve čestitike, delovale su povremeno Nišlije kao besne hijene Intera u eri Žozea Murinja, ali nisu mogli protiv individualnog kvaliteta orkestra Miodraga Grofa Božovića i šampionskog srca Luisa Ibanjeza.

Kada se činilo da će Zvezda udariti o neprobojni niški zid, Luis Ibanjez je u 85.minutu uzeo loptu, poigrao se sa Petrovićem i postavio konačan rezultat meča – 1:2. Možda zvuči čudno, ali Nišlije nemaju za čim da žale posle odlične predstave na Čairu koja prevazilazi srpske okvire. Meraklije su pokazale još jednom da su satkane od genetskog koda Stevana Sinđelića. Sećate se sigurno scene iz kultno ostvarenja „Lajanje na zvezde“ kada Dragan Jovanović ispaljuje kultnu rečenicu: „Samo jednom je spustio ruke“... To spuštanje ruku dva puta se potkralo Nišlijama što su majstorijama kaznili Aleksandar Katai i Argentinac Lusi Ibanjez.

Izabrane vesti

Treneru Miodragu Božoviću može da bude puna šaka brade posle gostovanja u Južnoj Srbiji. Njegovi učenici su se izborili sa možda najorganizovnijom ekipom u ligi, prošli su put do Trijumfalne kapije, iako su se naišli na tvrdo. Pravi test za evropske izazove. A i otpisali su poslednju srpski ekipu koja je u dosadašnjem delu prvenstva imala pozitivan skor sa njima.

Možda su golovi najlepši deo i smisao fudbala, ali publika na Čairu mogla je da vidi meč daleko iznad srpskih standarda iako se mreže u prvom poluvremenu nisu tresle. Spartanski nerv, savršenu defanzivu koja je doprinela da prime samo sedam golova u dosadašnjem delu sezone, Nišlije su demonstrirale i u sudaru sa mašinerijom Miodraga Grofa Božovića. Lider, koji je navikao da melje ove jeseni, morao je da oseti bolove jednake onima koje izaziva vađenje zuba pre nego što bi došao u situaciju da se približi golu Aleksandra Jovanovića. Nema šta: Milan Rastavac je od Radničkog napravio sinhronizovanu i germanski disciplinovanu ekipu koja je pravi taktičke propuste. Pokušaj Miodraga Božovića da sa Sikimićem unese snagu u Zvezdin napad nije dao željeni rezultat.

Svi ataci crveno-belih odbijali su se od gustu zonu domaćina i široka ramena raspoloženih Lakić-Pešića i Radoša Bulatovića. O tome kako je Radnički igrao najbolje govori podatak da je Zvezde imala samo jedan šut u okvir gola i to preko Matosa u 30.minutu. Jesu Nišlije pokušavale preskakanjem igre, i bunarenjem ka Ašćeriću, ali nedostatak sreće koštao ih je vođstva kada je Darko Bulatović odapeo bombu sa 30 metara, a ona završila na prečki.

Zvezda je uporno tražila pukotinu u postavi Radničkog, ali je naišla na tvrd i neprobojan zid koji nisu mogli da probuše ni Srnić, ni Matos, ni Aleksandar Katai... Sve je pucalo od duela na travi niškog stadiona, minimalan prostor i kiseonik tražio se uz pomoć laktova i krampona. Tako je Lakić-Pešić okrvavljen glave izašao iz igre posle duela sa Sikimićem, dok je Vukašin Jovanović kečerskim zahvatom zaustavljao Ašćerića... Pravi italijanski duel na faul više!

Mnogo redova ispisano je o tome kakvim kvalitetom različitih karakteristika raspolaže Miodrag Grof Božović. Napisalo se, a u Nišu je i potvrđeno. Činilo se u prvom poluvremenu da je Aleksandar Katai ustao na pogrešnu nogu. Ta lenja vojvođanska bitanga je delovala umorno na terenu, kao da je želela da uspava agresivnog rivala, a potom mu pokaže šta zna. Igrao se 53.minut kada je Katai odapeo otrvonu kiflu u mrežu domaćina, ali tu golčinu poništila je hladnokrvna reakcija Jovanovića koju je ulepšao bocom – 1:1.

Radnički je u tom trenutku zasluženo izjednačio. Možda su se crveno-beli pomirili sa činjenicom da ni posle 14 godina neće pokoriti Čair, ali tu maksimu nije sledio Luis Ibanjez. Argentinac naučen da pobeđuje lupio je levicom od nišku travu, a zatim proša opored Petrovića kao pored zastavice na skijalištu i poslao loptu u dalji ugao – 1:2. Bio je to trenutak Lučove simultanke, klasično sakrivanje lopte od rivala koje u nogama i glavi samo imaju istinski šampioni.

Zvezda je posle 14 godina osvojila Čair, bacila na kolena Nišlije i njihovog stratega Rastavca koji su zaslužili čestitke za prikazano.

 

RADNIČKI (N) – CRVENA ZVEZDA 1:2
/Jovanović 64 – Katai 53, Ibanjez 84/

Stadion: Čair

Gledalaca:12.000

Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Radnički (N): A.S. Jovanović – Petrović, R. Bulatović, Lakić Pešić, D. Bulatović – Tomić, Marjanović, Đuričković (od 79. Krstić), A. Jovanović, Zemljanuhin (od 74.Apostolović)– Ašćerić.
Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Donald, Grujić – Srnić (od 81. Jović) , Katai, Matos (od 67. Ugo Vijeira) – Sikimić.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićLuis IbanjezEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara