"Darko Spalević"
"Darko Spalević"

Radnički mesec dana bez pobede, Voša mu prepustila bod

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.04.14. | 16:54

Miljuš spasao Kragujevčane poraza na Čika Dači

Darko SpalevićMiroljubivo na Čika Dači. U 26. kolu Superlige Radnički 1923 i Vojvodina igrali su nerešeno 1:1 (0:1), pa je domaći tim ostao u opasnoj zoni pošto mu nad glavom i dalje visi opasnost od ispadanja u nižu rang.

Protiv Vojvodine, Radničkom je dugo trebalo da uhvati ritam, pa je u prvom poluvremenu bio potpuno bezsopasan. Verovatno i zbog ranog gola Novosađana koji je isekao ekipu Dragoljuba BekvalcaMarko Poletanović je bio u ulozi asistenta, dok je mrežu Ognjena Čančarevića zatresao Lazar Veselinović za inicijalno vođstvo gostiju u devetom minutu susreta.

Izabrane vesti

Ipak, Voša nije uspela da sačuva prednost i barem na sat pretekne Čukarički na trećem mestu na tabeli, pošto je u nastavku igre potpuno stala, a trener Branko Sosa Babić priliku ukazao i maloletnim igračima poput Luke Lukovića i Almira Asanija. Radnički je, pak, agresivnije krenuo ka golu Srđana Žakule.

Ubrzo je nagrađen.

Igrao se 64. minut kada je Filip Knežević probio po levom krilu i loptu poslao na suprotnu stativu. Mladi Dejan Miljuš, koji je samo minut ranije ušao u igru, pobegao je neopreznom Bojanu Nastiću i iz mrtvog ugla tukao glavom. Žakula je zakasnio da pokrije taj ugao i nespretno reagovao, pa se lopta o njega obila u gol za izjednačenje.

Osokoljen golom Radnički je u samom finišu još više pritisao rivala, ali nije umeo da pronađe rupu u bedemu pred golom Voše, pa se rezultat na semaforu nije menjao. Tim iz Kragujevca tako se poravnao sa OFK Beogradom i Radom na koti od 24 boda.

Beogradske ekipe, međutim, imaju utakmicu manje, pošto su nedelju igraju svoje mečeve 26. kola.
"Nada poslednja umire. Sa Vojvodinom je uvek teško igrati, ali čestitam momcima na partiji iz drugog poluvremena. Imamo nekih problema, jer ne poznajem dovoljno sve igrače, ali ćemo se potruditi da u nastavku sezone budemo još mlađi, odnosno da se oslonimo na neke mlađe igrače. Kažem, ima još nade za opstanak", rekao je Bekvalac.

Ostanak u eliti Radničkom je poželeo i trener Vojvodine Sosa Babić.
"Naša četvrta utakmica za redom sa timovima koji se bore za opstanak. I sada je bilo veoma teško. Vruće gostovanje, kvalitetan protivnik... Od srca mu želim svu sreću i da ostane u Superligi, jer to Kragujevac zaslužio".

RADNIČKI 1923 – VOJVODINA 1:1 (0:1)
/Miljuš 64 - Veselinović 9/

Stadion: Čika Dača;
Sudija: Marko Popović;

Radnički 1923: Čančarević – Pavlović, Tintor, Fejsa, Marić – Petrović (od 64’ Vidović), Bubanja – Beljić (od 64’ Miljuš), Krivokapić, Knežević – Spalević (od 80’ Čadikovski);

Vojvodina: Žakula – Živković, Pekarić, Babić, Nastić – Ivanić, Milinković-Savić, Poletanović – Alivodić, Veselinović (od 83’ Ilić), Spremo (od 68’ Luković)

SUPERLIGA - 26. kolo:

Radnički 1923 – Vojvodina 1:1 (0:1)
/Miljuš 64 - Veselinović 9/

16.00: Sloboda – Jagodina
16.00: Novi Pazar – Voždovac
16.00: Čukarički – Spartak
16.00: Radnički Niš – Donji Srem
19.00: Partizan – Crvena zvezda

Nedelja:
16.00: OFK Beograd – Javor
16.00: Rad – Napredak

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaRadnički KragujevacMarko PoletanovićLazar VeselinovićFilip KneževićDejan Miljuš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara