""
""

Rafal Srba po Evropi: Golovi Mitra, Markeca, Boška, Matije, Zvoneta, Bambija... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.11.13. | 10:00

Vikend iza nas je bio jedan od najboljih za naše internacionalce širom Starog kontinenta. Zato podsetite se golova koje su postizali

Od Portugalije do Rusije, srpski internacionalci su kao retko kada do sada rešetali protivničke mreže. Vikend iza nas je bio jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina kada je u pitanju učinak srpskih fudbalera u najboljim ligama Evrope. Golove su postizali Nastasić, Tošić, Mitrović, Marković, Janković, Lekić, Gudelj, Kostić...

Izabrane vesti

Prvenac u dresu Mančester Sitija je upisao naš štoper Matija Nastasić koji je zatresao mrežu Noriča.

Tek što se vratio na teren posle povrede, Lazar Marković je još jednom podsetio kakvog je igrača Benfika dobila i lepim golom zapečatio sudbinu Akademike. Bio mu je to treći gol u sedam mečeva za lisabonske Orlove.

I njegov nekadašnji saigrač iz napada Partizana Aleksandar Mitrović je nastavio golgeterski teror u Belgiji. Sa dva gola je trasirao put Anderlehtu do pobede nad Levenom. Šest golova i tri asistencije u sedam mečeva je bilans Mitrovića u Anderlehtu.

I drugi napadač reprezentacije Srbije – Flip Đođrević nastavlja da rešeta. Njegov sedmi prvnstveni gol je doneo Nantu remi s Monpeljeom.

Prvenac u dresu Verone je upisao Boško Janković koji je protiv Kaljarija postigao lep gol posle duplog pasa s Romulom.

U sjajnoj formi je i Zoran Tošić. Posle het trika pretprošlog vikenda, golgetersku seriju je nastavio pogotkom protiv Volge.

Raspucali su se i Srbi u Holandiji. Filip Kostić je upisao gol i asistenciju u remiju Gronigena i Rode, dok je Nemanja Gudelj doneo pobedu AZ Alkmaru protiv Den Haga.

Kada neće Stefana Šćepovića, hoće Dejana Lekića! Sporting iz Hihona ne može bez Srba. Lekić je ušao u igru u 81. minutu i pomogao Sportingu da izbegne poraz. 

Zvonimir Vukić polako postaje ljubimac navijača PAOK-a, jer po pravilu postiže odlučujuće golove. Tako je bilo i u subotu protiv Ergotelisa kada je u nadoknadi vremena postigao pobedonosni gol protiv Ergotelisa.

Na kraju, greh bi bio ne pomenuti i Marka Momčilovića koji blista u dresu rumunskog Pandurija. Iako defanzivac, postigao je treći gol u šampionatu Rumunije i treći je strelac ekipe.

(FOTO: Action images/Guliver/Getty images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtAZ AlkmarBelgijaBenfikaBoško JankovićCSKA MoskvaDejan LekićEngleskaEredivizijaEvropaFilip ĐorđevićFilip KostićFrancuskaGroningenHolandijaItalijaLazar MarkovićLiga 1Mančester SitiMarko MomčilovićMatija NastasićNantNemanja GudeljPanduriPortugalPremijer ligaŽupiler Pro ligaRumunijaRusijaSerija AŠpanijaVeronaZoran TošićZvonimir Vukic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara