"Igor Rakočević i Dragan Milosavljević"
"Igor Rakočević i Dragan Milosavljević"

Rakočević: Nadam se da će Delije uživati u Evroligi naredne sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.13. | 02:11

“Što se tiče samog plej-ofa, imali smo nekoliko pehova sa povredama. Menjali smo tri filozofije, tri sistema igre i trebalo nam je malo više vremena da se prilagodimo i odigramo bolje, a to smo svakako mogli", rekao je kapiten crveno-belih

Igor Rakočević i Dragan MilosavljevićPosle petog ovosezonskog poraza od Partizana, koji je Crvenu zvezdu koštao titule šampiona države, svoje prve utiske dao je i najiskusniji igrač ovog finala, Igor Rakočević. Vremešni bek smatra da je “sezona poprilično uspešna“.
“Mislim da je sezona bila, u dobrom delu, uspešna. Posle dužeg niza godina (čitaj: 2006. godine) uspeli smo da osvojimo trofej. Odigrali smo sva tri moguća finala. Falio nam je jedan korak da napravimo zaista neverovatnu i fantastičnu sezonu. Primarni i osnovni cilj, odnosno plasman u Evroligu je ostvaren. Ostaje veliki žal što finale nismo odigrali bolje, a imali smo šansu. Da smo dobili drugu utakmicu možda bi stvari izgledale drugačije. U svakom slučaju mislim da je sezona bila poprilično dobra. Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, pre svega Delijama. Želim im da, ako već nisu mogli da uživaju ove sezone, uživaju u Evroligi naredne“, rekao je Rakočević.

Kapiten crveno-belih istakao je da su povrede, promene sistema igre i malo vremena za uigravanje uticali na konačan ishod plej-of borbe.
“Što se tiče samog plej-ofa, imali smo nekoliko pehova sa povredama. Menjali smo tri filozofije, tri sistema igre i trebalo nam je malo više vremena da se prilagodimo i odigramo bolje, a to smo svakako mogli. Međutim, nismo imali vremena da se dovoljno uigramo posle poslednje promene i imali smo nekoliko povreda u ključnim momentima sezone, pad forme i nažalost ova utakmica je tekla kako je tekla. Zaista je neverovatno videti da domaćin na svom terenu da samo 21 poen za poluvreme, sa jako lošim procentom šuta za dva i tri poena“.

Izabrane vesti

Iako je na papiru Zvezda delovala kao mnogo iskusniji tim, to se na terenu nije videlo.
“Mi imamo iskusne igrače, međutim, nemamo igrače koji su previše iskusni. Većina naših igrača su po prvi put obukla dres nekog velikog kluba i igraju utakmice sa ovako velikim nabojem i pritiskom. Siguran sam da će svi momci koji budu ostali sledeće sezone igrati mnogo bolje, jer su sve ovo već osetili. Nije lako igrati za ovako veliki tim. Velika mi je čast što sam imao priliku da igram sa ovako dobrim momcima“, zaključio je Rakočević.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaIgor RakočevićKK Crvena zvezdaKošarkaška Superligaplej-ofSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara