Raport Zorana Mirkovića pred Zemun: O povredi Marka Jankovića, Zoranu Tošiću, glavnom Partizanovom problemu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 11:50

„Ovo je naš treći meč sa Zemuncima i predvodiće ih treći trener“, poručio stateg crno-belih

Posle novog kiksa u Lučanima stručni štab i igrači Partizana ubeđeni su da će i treći takmičarski susret sa Zemuncima ove jeseni crno-belima doneti sreću. Nemaju mnogo prostora za kalkulacije u Humskoj, samo stopostotan učinak u preostala tri kola garantuje im kakav- takav opstanak u šampionskoj trci.

Zbog toga je Partizanov trener Zoran Bata Mirković pokušao u najavi sutrašnjeg susreta sa Zemunom (18.30 časova) da podigne nivo borbene gotovosti kod izabranika.
„Ono što je interesantno, ovo je treća utakmica koju igramo sa Zemuncima ove jeseni. I što je još interesantnije na ovom meču vodiće ih treći trener. Malo težak posao za nas da pripremimo meč, jesu to isti igrači, ali biće to treća ideja. Ne očekuje nas lak zadatak, reč je o čvrstom timu. Pod vođstvom Švabe Đurđevića na prethodna dva meča nisu primili gol. Igraju takmičarski, imaju mnogo dobrih igrača. Izdvojio bih Mrkajića i Vukadinovića. Teško je u kratkom vremenskom intervalu tri puta pobediti istu ekipu. Svesni smo toga. Opet, ima i novina u njihovom sastavu i u samoj ideju novog trenera. Ubeđen sam  da igračima neće biti monotono u pripremi meča“,  poručio je trener crno-belih Zoran Mirković.

Izabrane vesti

Ono što stvara nespokoj stručnom štabu srpskog vicešampiona je povreda Marka Jankovića. Problemi sa trbušnim zidom mogli bi Partizanovog kreativca da izbace iz stroja do kraja jeseni. „Marko Janković nije spreman zasad. On je mnogo važan igrač za naš tim. Kada se vratimo malo iza, u onaj period posle Bešiktaša kada se povredio, isto smo teško igrali i stvarali šanse. Ne zna se koliko će pauzirati. Ta povreda iziskuje mirovanje. Uvek postoji i ona opcija da se to otkloni hirurški“.  

Zoran Bata Mirković je posle remija u Lučanima i povećanja bodovnog zaostatka bio prilično ljut. Čak je i rekao da nema šta pametno da kaže. Danas je bio prilično mirniji.
„Završila se utakmica, bilo je mnogo emocija. U nekim trenucima kada nemate šta da kažete bolje je da oćutite“.

I pogled na statistiku pokazuje šta je Partizanova rak rana u ovoj sezoni.

„Efikasnost. Mi smo u Lučanima napravili dosta obećavajućih situacija. Imali smo mnogo kornera i prekida, kontrolisali utakmicu. Mnogo toga se dešavalo pred protivničkim golom“.

Mogu da žale zbog povrede Marka Jankovića, ali u Humskoj mogu i da se raduju zbog povratka Zorana Tošića. Popularni Bambi je uradio veliki posao u Lučanima i doprineo izjednačujućem golu.
„Svima nam je drago da se Bambi vratio i da može da nam pomogne. Videćete sutra hoće li biti u timu.  Da ne pričamo sad o sastavu“, jasan je bio Mirković i dodao da su tri pobede do kraja jeseni cilj crno-belih.

(Foto Star Sport)


tagovi

Zoran MirkovićMarko Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara