"poljuljana atmosfera na Žerlanu"
"poljuljana atmosfera na Žerlanu"

Raspad sistema u Lionu: Predsednik ljut na tim od 100.000.000, igrači na nesposobnog trenera, klanovi u svlačionici

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.15. | 17:33

Ozbiljan ršum na Žerlanu

poljuljana atmosfera na ŽerlanuČetvrto mesto na tabeli. Ali Pari Sen Žermen je već 16 bodova ispred. Ispred su i klubovi poput Kaena i Anžea. Žan Mišel Ola to ne može da trpi. Previše je života uložio u Olimpik Lion. Posle poraza od Monpeljea na njegovom Žerlanu prekipelo mu je.
"Patetično", pisalo je na naslovnoj strani ugledno L’Ekipa.

Ola je navikao samo na pohvale. Uglavnom su bile zaslužene. Ove sezone ne ide nikako. Već u petom kolu Lige šampiona tim je izgubio šanse da dočeka proleće u Evropi. Ola je naložio direktoru Bernaru Lakombu da okupi igrače. Svima je podelio predsednikovo pismo.
"Sve sam uradio za vas.  Dao sam vam najbolje moguće uslove. Klub troši više od 100.000.000 evra godišnje na vaše plate. Potrebni ste mi. Potrebno mi je da poštujete Lion, instituciju, njegovu istoriju", pisalo je.

Izabrane vesti

I onda taj Monpelje. Očajan Lion. Ola nije želeo ništa da radi vruće glave. Sačekao je 24 sata i izašao pred igrače. Pre toga je sat vremena sedeo sa stručnim štabom. Radio Monte Karlo, u Francuskoj poznat po tačnim vestima, preneo je da je predsednik, između ostalog, i igrače i stručni štab podsetio da im je redovno izlazio u susret, da im je davao povišice, da moraju da se trgnu, jer je drugo mesto cilj. Direktan izlazak u Ligu šampiona i naredne godine.Iber Furnije

Igrači su kasnije u neformalnim razgovorima otkrili da nikada nisu videli toliko očajnog, toliko razočaranog, ali i iznerviranog predsednika. Rekao im je i da ne može da veruje da ekipa ima tako lošu komunikaciju sa šefom struke Iberom Furnijeom i njegovim pomoćnicima. Morao je to da primeti. Toliko je očigledno. Pitao je igrače imaju li neku ideju kako da se problemi prebrode. Kapiten Maksim Gonalon je pokušao da smiri situaciju, napadač Aleksandar Lakazet je pred svima jasno označio Furnijea kao glavnog krivca.
"Ne radimo dovoljno na taktici. Ne razumemo uputstva. Ne znamo kako da igramo sa novim pojačanjima", navodno je govorio Lakazet.

MOZZART KVOTE: Nant (3,50), X (3,10), Lion (2,25)

Furnije je prihvatio svoju deo odgovornosti, ali je igrače podsetio da u poslednje vreme redovno kasne na treninge, da izbegavaju zajedničke večere posle utakmica. RMC navodi da je atmosfera toliko poljuljana da i sam šef retko razgovara sa sopstvenim asistentima u stručnom štabu?! U susretu sa Gentom u Ligi šampiona se kraj auta svađao sa trenerom golmana Žoelom Batsom.koreografija govori koliko navijači vole predsednika

Igrači su izgubili poverenje u stručni štab. Starosedeoci i novajlije u timu su se podelile u klanove. Jedan igrač je, pod uslovom da mu se ime ne pojavi u javnosti, posvedočio: "“Potreban nam je elektro-šok u svlačionici. Srećom da je predsednik reagovao, jer ono što trener govori više nema ko da čuje".

Ola je do sada branio Furnijea i krivio igrače. Ponajviše Milana Biševsa i Klaudija Bovua. Možda će sada promeniti mišljenje?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žan Mišel OlaOlimpik LionLiga 1Iber FurnijeFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara