Rasterećeni BATE pada posle četiri i po godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.11.18. | 13:55

Kec dobro plaća, kombinacija 1X&0-3 za ziheraše

Pitanje šampiona je rešeno (ako ga je neko uopšte i postavio). BATE se i 12. put u nizu popeo na tron, te potpuno rasterećeno ulazi u finiš beloruskog šampionata u kom je još poznato da se Dnjepar Mogiljov - šampion iz 1998. godine - seli u drugi rang. Interesantnu trku za mesto na kontinentalnoj sceni naredne godine vode Dinamo Minsk, Vitebsk i Šahtjor Soligorsk, koji samo naizgled ima težak posao u poslednjem meču 28. kola, budući da mu na noge stiže tim iz Borisova (16.00).

Samo na papiru, jer se nekoliko fudbalera BATE-a našlo na spisku selektora Belorusije Igora Krijušenka za Ligu nacija, kao i Mirko Ivanić, koji je bio sa Crnom Gorom. Dakle, Aleksej Baha će se i danas suočiti sa Šahtjorom u izmešanom sastavu i na teren stadiona Stroitel u Soligorsku poslati epizodiste, kojima nije ukazivao priliku dok se "lomilo. Podsećanja radi, Šahtjor je u prvom delu sezone odoleo BATE-u na Borisov Areni (0:0) i tako prekinuo seriju od pet poraza od najdominantnijeg beloruskog kluba.

Izabrane vesti

A da li može da mu uzme meru posle četiri i po godine? Vrlo je moguće. Jer, strateg Rudara Sergej Tašujev na treninzima nije mogao da računa samo na Jurija Kovaleva od standardnih prvotimaca. Uz Kovaleva sa nacionalnim selekcijama bili su i Jon Nikolaesku (Moldavija) i Sergej Balanovič (Belorusija).

Odbrana Tašujeva je najdisciplinovanija u tamošnjoj Višaja ligi, što potvđuje i samo 14 primljenih golova na 27 utakmica. Kao što smo rekli, Šahtjor je u prvom delu sezone odneo bod iz Borisova, kada je BATE igrao sa najjačom ekipom, pa ako je tada uspeo da zadrži mrežu netaknutom, ne bi bilo iznenađenje da isto ponovi i pred svojim navijačima. 

Osim debakla Šahtjora u drugom delu prošle sezone, kada je BATE protutnjao Soligorskom (0:4), na šest mečeva nisu pala više od tri pogotka. Pa, ako ne želite da se kockate sa pobedom domaćina, kombinacija 1X&0-3 deluje najrealnije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 16:00 1241 BLR 1 Shakhtyor - Bate Borisov ki 1 2,35
Ukupna kvota2,35

BELORUSIJA 1 - 28. KOLO

Sreda
16.00: (2,35) Šahtjor Soligorsk (3,00) BATE (3,10) 

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

BATE Borisovsportsko klađenjeŠahtjor SoligorskBelorusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara