""
""

Ren krenuo u šoping sa 25.000.000 od Dembelea

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.17. | 17:15

Na meti su Dijafra Sako, Vahbi Kazri i Veliton

Ponos Bretanje, fudbalski klub Ren, krenuo je u veliki letnji šoping pre i to praktično pet minuta pre zatvaranja fudbalske pijace. A otkud novac? Pa odgovor je jasan - na račun Rena leglo je ili će leći 25.000.000 evra od transfera Usmana Dembelea iz Borusije Dortmund u Barselonu. Radi se o unapred dogovorenih 20 procenata od ukupne vrednosti transfera koji iznosi 105.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Prvi na spisku je Dijafra Sako iz Vest Hema, koji je izrazio želju da dođe u Ren. A sve je počelo u nedelju kada Sako nije bio u startnoj postavi Čekićara protiv Njukasla.

Pitanje je, međutim, da li su čelnici londonskog kluba voljni da ga puste, jer se bliži kraj prelaznog roka i malo je vremena da mu pronađu neku zamenu. On je najveći deo prošle sezone propustio zbog problema sa povredama.  

Drugi na ovom spisku za šoping je Vabi Kazri, vezista još jednog engleskog kluba Sanderlenda. Ren je tokom celog leta pratio situaciju sa ovim fudbalerom iz Tunisa, ali sada je već vreme da se reaguje, a francuski klub ima i dovoljno novca.

Glavni konkurent Renu u ovoj priči mogao bi da bude Tuluz, mada je bilo interesovanja i pojedinih turskih klubova kao što su Trabzon i Alanija.

I treći u ovom paketu Rena mogao bi da bude Veliton, 30-godišnji brazilski napadač koji je prethodne tri sezone igrao u turskim klubovima Mersinu i Kajzeriju. Inače, radi se o fudbaleru koji je najveći trag ostavio u moskovskom Spartaku za koji je odigrao više od 100 utakmica i dao 57 golova.

A još jedan igrač je bio na ovoj listi Rena, Papi Mendi, zadnji vezni, koji je prošle sezone za ekipu Lestera odigrao sedam utakmica, a prethodno je tri godine nosio dres Nice.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dijafra SakoLiga 1RenVahbi KazriVeliton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara