""
""

Roma rutinski protiv sirotinje, Viola do minimalca sa igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.09.15. | 19:58

Vučica naučila da igra na rezultat?

Roma je u prošlom kolu očitala fudbalsku lekciju Juventusu i izazvala delirijum među Romanistima. Ali prethodnih godina su takve pobede obično značile emotivno pražnjenje i kikseve protiv manjih rivala. Vučica ovog puta nije ponovila stare greške.

Izabrane vesti

Pobedila je na gostovanju novajliji Frozinoneu, najvećem autsajderu u Seriji A. Rutinskih 2:0 protiv najsiromašnijeg kluba u lig. Vučica kao da je sazrela i navikla da igra na rezultat i za bodove.

Posle dve utakmice pauze, Frančesko Toti se vratio u startnu postavu Rome i zamenio povređenog Pjanića. Edin Džeko nije imao svoj dan, ali je ulogu junaka preuzelo još jedno letošnje pojačanje - Jago Falke. Španac pokazuje da je gol igrač i ono što je nedostajalo Romi. Snašao se u gužvi u petercu i pogodio za minimalno vođstvo i pobedu. Falke blistao u 2015. godini. Samo su Ikardi, Toni i Iguain dali više golova u ovoj godini.

Roma nije blistala, ali je sačuvala vođstvo. U finišu je bomba Florencija pogodila u prečku, a u nadoknadi vremena je Iturbe posle kontre i solo akcije postavio konačan rezultat. Najbitnije za Romaniste je da nose tri boda sa gostovanja koje je unapred bilo shvaćeno kao rutinska misija.

Minimalac slavi i Firenca. Fiorentina je uz poprilično truda iščupala tri boda na svom terenu protiv Đenove. A najbitnija vest je da se na teren posle dugog odsustva vratio Pepito Rosi. Ipak, on nije bio čovek odluke, već Kuma Babakar. Posle kornera, gosti su nakratko otklonili opasnost, ali posle ponovljenog ubacivanja pred gol Babakar je bio najviši u skoku i postigao odlučujući gol.

Viola je pobedu morala grčevito da brani sa igračem manje pošto je u 64. minutu isključen Milan Badelj. Tomović je odigrao ceo meč za pobednički tim, ulazak Lazovića u 76. minutu nije pomogao Đenovi da se spasi poraza.

SERIJA A - 3. kolo

Subota:
Fiorentina - Đenova 2:0 (0:0)
/Babakar 60/

Frozinone - Roma 0:1 (0:0)
/Jago Falke 44, Iturbe 90+3 /

20.45: Juventus - Kjevo

Nedelja:
12.30: Verona - Torino
15.00: Empoli - Napoli
15.00: Palermo - Karpi
15.00: Sampdorija - Bolonja
15.00: Sasuolo - Atalanta
18.00: Lacio - Udineze
20.45: Inter - Milan
 


tagovi

Serija ARomaKuma BabakarJago FalkeItalijaHuan Manuel IturbeFrozinoneFjorentinaEvropaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara