"Dijasovo slavlje"
"Dijasovo slavlje"

Ronaldova majka i sin svedoci prvog Sportingovog poraza, dželat je bio tim kome na dresu piše - Kristijano Ronaldo?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 21:15

Šansa za Porto

Dijasovo slavljeČeka se već 14 godina. Toliko dugo Sporting je u senci Porta i Benfike. Dolazak Žorž Žezusa na stadion "Žoze Alvalade" probudio je nadu lisabonskih Lavova da će se to konačno desiti, krenulo je kao u snu, možda i previše dobro da bi potrajalo, a u 14. kolu ove sezone - eto simbolike - zeleno-beli prestonički klub konačno se sapleo. Tamo gde je verovatno najmanje očekivao - u Funšalu, rodnom gradu Kristijana Ronalda, momka koji je rođen u arhipelagu Madeira, da bi se igrački afirmisao u Sportingu, a prošle godine postao sponzor fudbalskog kluba Uniao (Ronaldo je igrao za Nasional). Sporting je tako izgubio od protivnika čije dresove krasi logo Ronaldovog muzeja, ono već čuveno CR7 na grudima. Na tribinama i Ronaldova majka i sin, a na semaforu - 1:0 za prvi poraz lidera Primeire u ovoj sezoni.

U junaka meča izrastao je Danilo Dijas, 30-godišnji Brazilac skromne karijere koji je posle dobre kombinacije Abdulahija Šehua i Paulinja na desnom krilu glavom loptu zakucao iza leđa Ruija Patrisija i omogućio Portu da u slučaju pobede nad pretposlednjom Akademikom preuzme prvo mesto na tabeli prvenstva Portugalije. Dar Dijasa i možda i pre svih golmana Unijaoa Andrea Moreire, koji je branio sve što je mogao, mada treba reći da ni Sporting večeras nije bio na svom nivou, iako je lopta maltene sve vreme bila u nogama gostujućih igrača. Fredi Montero je imao najizglednije šanse, ali nije ovo bio Sportingov dan.

Izabrane vesti

Primeira, 14. kolo:

Subota:

Aruka – Maritimo 4:1 (2:0)
/Valente 2, Rodriges 26, Velaskez 76, Maurides 90 – Sousa 48/

Estoril – Vitorija Gimaraeš 0:1 (0:0)
/Otavio 4/

Nedelja:

Benfika – Rio Ave 3:1 (1:1)
/Žonas 4, 81 - Raul Himenez 83 - Bresan 13/

Moreirense – Nasional 2:0 (2:0)
/Martins 8, 25/

Tondela – Setubal 1:3 (1:3)
/Žunior 19 - Klaro 1, 37pen, Orta 15/

Uniao de Madeira – Sporting 1:0 (0:0)
/Dijas 69/

21.30: Porto – Akademika

Ponedeljak:
20.00: Belenenseš – Boavista
22.00: Braga – Pasoš de Fereira

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sporting LisabonPortugalKristijano RonaldoEvropaDanilo Dijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara