""
""

Rumunski hit! Ušli u ligu naknadno posle početka sezone, svete se seksi predsednici i terorišu rivale!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.13. | 22:26

Konkordija, klub iz gradića od 8.000 stanovnika deli lekcije u novoj sezoni rumunskog šampionata, a nova žrtva je bila Univerzitatea iz Kluža

Rumunska liga svake sezone izbaci neki tim koji je senzacija i koji pomrsi konce velikanima. Kao što su to nekad bili Unirea, Ocelul ili Astra Đurđu u prošloj sezoni, tako je u aktuelnom šampionatu Lige 1 najveće iznenađenje Konkordija iz Čiajne.

Izabrane vesti

Ovaj klub je prošle sezone ispao iz elite pošto je zauzeo 15. mesto na tabeli, prvi ispod linije ispadanja. Ipak, ovog leta im se ukazala nenadana druga šansa. Rapid iz Bukurešta je počeo sezonu u prvoj ligi, čak i odigrao tri kola, ali je zbog finansijskog kraha ekspresno odlučeno da igraju baraž za opstanak sa Konkordijom. Klub iz Čiajne je pobedio u plej-ofu i zauzeo mesto velikana iz Bukurešta.

Konkordija je dakle naknadno startovala u ligi i mimo svih očekivanja krenula da niže pobede. Klub iz gradića Čijana koji ima samo 8.000 stanovnika je posle pobede u prvom kolu nad Brašovom (odigrano u vanrednom terminu, a rezultati Rapida iz prva tri kola su izbrisani), danas pregazila Univerzitateu u Klužu. Gosti su slavili sa ubedljivih 3:0 golovima golovima Zaharije, Neagua i Ondukua protiv tima na čijoj klupi sedi legendarni Joan Ganea, a čija je predsednica Anamarija Prodan, nekada fotomodel (slikala se i za Plejboj), a danas menadžer sa FIFA licencom (zastupa Adrijana Mutua).

Ona je nekada bila sportski direktor upravo Konkordije, ali bivši klub danas imao milosti prema njoj. Zanimljivo je da je Prodanova u braku sa Lorencijuom Regekamfom, trenerom Steaue.

Rumunski fudbal je još jednom pokazao da je priča za sebe, jer to što može tamo da se desi ono što ni “sto Toleta, Đura i Čova” ne bi režiralo…

U poslednjem meču petog kola, Vasluj nije dozvolio iznenađenje i sa minimalnih 1:0 golom Čelebana je savladao novog prvoligaša Sađeatu. 

LIGA 1 – 5. kolo

Petak:
ACS Poli Temišvar – Botošani 0:1 (0:1)
/Tinku 17/

Ocelul – Brašov 1:0 (0:0)
/Markinjos 82 penal/

Korona – Dinamo 1:1 (1:1)
/Munteanu 41 - Elton 7/

Subota:
Panduri – Astra Đurđu 1:3 (1:1)
/Erik de Oliveira 5 – Ivanovski 42, 63, Žinior Maranjao 86/

Petrolul – Čahlaul 1:1 (1:0)
/Junes 7 – Jović 71/

Steaua – Kluž 3:0 (2:0)
/Pjovacari 12, Adrijan Popa 34, Tanase 60/

Nedelja:
Vitorul – Gaz Metan 0:0

Ponedeljak:
Univerzitatea Kluž – Konkordija 0:3 (0:1)
/Zaharija 17, Neagu 64, Onduku 86/

Vasluj - Sađeata  1:0 (1:0)
/Čeleban 27/

(FOTO: Action images)


tagovi

Anamarija ProdanEvropaLiga 1Lorenciju RegekamfRumunijaUniverzitatea KlužVasluj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara