Rusi ispali: Ameri 9/9 za polufinale

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.09.18. | 18:46

Jedina neporažena selekcija na Prvenstvu sveta obezbedila borbu za medalju

Ispadoše Rusi! Psihološki efekat posle poraza od Brazila – vodili 2:0, izgubili 2:3 – ispostavio se kao ogromno opterećenje za zvaničnog prvaka Evrope i osvajača Lige nacije, pa je učešće na Prvenstvu sveta završio sa dva poraza, jer ga je u Torinu savladala i selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

I to ubedljivo - 3:0. Tim selektora Džona Speroa počistio je sa terena Rusiju (25:22, 25:23, 25:23) i tako osigurao plasman u polufinale, zajedno sa Brazilcima. Ove dve selekcija će u petak od 17 časova igrati za prvo mesto u Grupi I i praktično „birati“ rivala u polufinalu. Jedan od njih će, velika je verovatnoća, biti Srbija koja večeras igra sa Poljskom.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu Sjedinjenih Američkih Država bio je Aron Rasel sa 18 poena, dok je 14 upisao Tejlor Sander. U poraženoj ekipi 11 poena obezbedio je Jego Klijuka, ali nedovoljno da bi se ozbiljnije ugrozili Ameri, koji su ovom pobedom istakli kandidaturu za najviši plasman. Uostalom, jedina su reprezenatcija na turniru koji se održava u Italiji u Bugarskoj bez poraza. Devet mečeva, devet pobeda. Svaka čast.

TABELA:

FOTO: FIVB

 


tagovi

OdbojkaSvetsko prvenstvo u odbojci 2018.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara