Rusi u naletu i sa Mihajlovim, stadion u Lilu “guta” Karioke

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.07.18. | 08:24

Fenomenalni korektor šampiona Evrope Zenita propustio je prvi deo sezone, ali će igrati za Zbornaju komandu na završnom turniru Lige nacija u Lilu. Francuzima uloga favorita, ali ne samo zbog domaćeg terena

Posle kineskog Nanđinga epicentar odbojke seli se u Lil. Od srede do nedelje ovaj francuski grad i velelepni stadion Pjer Moroa biće poprište borbe za premijerni trofej u Ligi nacija za odbojkaše. Šest najboljih selekcija planete igraće u dve grupe. U A su Brazil, Francuska i Srbija, a u B su Rusija, Poljska i SAD.

Francuzi su najviše pokazali u prethodnih 15 kola. Iako su bili lišeni neizvesnosti, jer su kao domaćini imali osigurani plasman na F6, Galski petlovi su pokazali da su sila. Iako nisu uvek igrali u najjačem sastavu, četa Lorena Tilija sa “pol pozicije” je dočekala završni turnir na svom terenu. Igraće se na malo neobičnom mestu, ali već viđenom kada su odbojkaške utakmice u pitanju, a to je stadion u Lilu, Pjer Moroa.

Izabrane vesti

Trikolore predvodi jedan od najboljih odbojkaša sveta Ervin Ngapet. Prošle sezone primač servisa Modena, a od naredne uzdanica četvorostrukog uzastopnog šampiona Evrope, Zenita. Prvi rival domaćinu na sigurno ispunjenom stadionu biće Brazil. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala poslednjeg izdanja Svetske lige, kada su Francuzi šokirali Karioke i to u Koritibi pred 32.000 gledalaca. Bilo je 3:2 u setovima. Ove sezone u ligaškom delu sezone, Francuska je bila ubedjiva – 3:0 u Bugarskoj četvrtog vikenda.

Brazici su promenljivo igrali prethodnih 15 kola. Dobro su krenuli, ali su tokom takmičenja imali nekoliko neočekivanih kikseva. Posebno je senzacija bila poraz od Kanade 3:0. Radi se o iskusnom sastavu, a perjanica tima je sjajni tehničar Modene Bruno Rezende. Francuska je u boljoj fomi, imaće “vetar u leđa” od strane navijača i ima ulogu blagog favorita.

Završni turnir otvoriće evropski i svetski šampion, Rusija i Poljska. Zbornaja komanda je ligaški deo sezone igrala u kombinovanom sastavu, a u Lilu će igrati najbolji korektor današnjice Maksim Mihajlov. Bombarder šampiona Evrope Zenita nije igrao nijedan meč ove sezone za svoju reprezentaciju, ali će sada biti u sastavu u borbi za pehar. Od standardnih odbojkaša koji su izneli teret prošlogišnjeg zlata na EP nema tehničara Aleksandra Butka i iskusnog libera Sergeja Verbova, koji će biti spremni za SP u Italiji i Bugarskoj u septembru.

Poljska je furiozno počela Ligu nacija. Posle tri vikenda bila je prva sa osam pobeda i jednim porazom, ali je onda usledila serija neuspeha, pogotovo četvrtog vikenda u Čikagu kada u duelima sa Iranom, Srbijom i SAD nije uzela ni set. Forma vladara planete je u padu, pa je Rusija veliki favorit, iako su Poljaci dobili poslednja dva međusobna duela. Ove sezone, Poljska je dobila maksimalnim rezultatom šampiona Starog kontinenta na svom terenu prvog vikenda novoformiranog takmičenja.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 8401 LN Russia - Poland ki 1 1,35
Sre 20:45 8402 LN France - Brazil ki 1 1,60
Ukupna kvota2,16

ZAVRŠNI TURNIR LIGE NACIJA - LIL:

Sreda

18.00: (1,35) Rusija - Poljska (2,90)
20.45: (1,60) Francuska - Brazil (2,19)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Action Images


tagovi

Liga nacijaErvin NgapetMaksim MihajlovMuška odbojkaška reprezentacija BrazilaMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara